A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Оновлений Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 11.07.2016 08:58
Кількість переглядів: 750

       Звертаємо увагу, що наказом Державної фіскальної служби України від 16.06.2016 №535 затверджено нову редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, які дозволені до використання суб’єктами господарювання усіх форм власності. Реєстр містить перелік РРО, що дозволені до первинної реєстрації (розділ І), а також первинна реєстрація яких заборонена (розділ ІІ).

Щодо оновленого реєстру зазначено, що зокрема, до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій включено модель реєстратора розрахункових операцій КСТ-В1 з версією внутрішнього програмного забезпечення В1-1 (позиція 71 Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій). Зазначений реєстратор розрахункових операцій являється спеціалізованим електронним контрольно-касовим реєстратором операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. ДФС звертає увагу суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з купівлі-продажу іноземної валюти на можливість використання в господарській діяльності моделі реєстратора розрахункових операцій КСТ-В1 з версією внутрішнього програмного забезпечення В1-1 для неухильного виконання вимог чинного законодавства.

       З реєстром та коментарем ДФС України можна ознайомитись за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html  

        Нагадуємо, що на території України дозволяється реалізовувати та застосовувати лише ті реєстратори розрахункових операцій вітчизняного та іноземного виробництва, які включені до Державного реєстру РРО та конструкція і програмне забезпечення яких відповідає конструкторсько-технологічній та програмній документації виробника. Не включення (виключення) моделі (модифікації) РРО до Державного реєстру є підставою для відмови у реєстрації такого реєстратора в органах ДФС.

***                                       

Нагадування платникам про порядок справляння рентної плати та екологічного податку

Звенигородська ОДПІ  ГУ ДФС у Черкаській області нагадує платникам про порядок справляння рентної плати та  екологічного податку у 2016 році та запропонували, у разі неправильного визначення податкового зобов’язання за 1 квартал ц.р., подати відповідні уточнюючі.

Так, з 1 січня 2016 року, із внесенням згідно Закону України від 24 грудня 2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» змін до Податкового кодексу України, відбулось збільшення (індексація) розміру ставок рентної плати та екологічного податку.

З 1 січня 2016 року:

  1. ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України збільшено на 13,5 відс.; за спеціальне використання води – на 26,49-26,55 відс.; за спеціальне використання лісових ресурсів – на 40,0 відс., а для ялини і ялиці – на 100,0 відс.

   2.   ставки екологічного податку збільшено на 25,81-26,92 відс.

        Закликаємо платників задля уникнення заниження податкового зобов`язання та, відповідно, нарахування штрафних санкцій, при складенні відповідної податкової звітності за 2 квартал п.р. врахувати викладену вище інформацію та за необхідності внести відповідні зміни до звітності за 1 квартал шляхом подання уточнюючих розрахунків.

З початку року на сьогодні до бюджетів надійшло 82,6 тис.грн. рентної плати за спеціальне використання води; 1,4 млн.грн. рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів; 31,8 тис.грн. рентної плати за користування надрами та 3,8 тис.грн. рентної плати за  користування радіочастотним ресурсом України. Також надійшло 197,3 тис.грн. екологічного податку.

***                                       

Коли і як платити податок на майно

 

       Наразі фізичні особи – власники оподатковуваної нерухомості, земельної ділянки та транспорту отримують податкові повідомлення-рішення про сплату відповідних податків.

       Згідно норм Податкового кодексу України обчислення суми податку із вказаних об’єктів оподаткування, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється органом ДФС за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника майна.

        До 1 липня 2016 року за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) фізичної особи – платника податку на нерухоме майно, земельного та транспортного податку направлено (вручено) податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податків з зазначенням відповідних платіжних реквізитів.

        Термін сплати податку, зазначеного у такому рішенні – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

        За несплату  податкового зобов’язання протягом 60 днів з дня отримання (вручення) податкового повідомлення-рішення, застосовується штраф та нараховується пеня у порядку, визначеному ст.129 Податкового кодексу України.

       Якщо фізична особа не згодна з обрахунками податку і має документи про право на пільги та ін., їй слід негайно після отримання повідомлення – рішення звернутись з такими документами та відповідною заявою до Звенигородської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області.

 

Начальник Звенигородської ОДПІ                                                            А.А.Мовчан

ГУ ДФС у Черкаській області                                                                  

 

Довжок 2-32-67


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь