A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Семінар-практикум з розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів щодо підключення та функціонування системи АС "Є-Звітність"

Дата: 26.03.2018 09:37
Кількість переглядів: 1106

21 березня 2018 року Управлінням Державної казначейської служби України у Звенигородському районі Черкаської області проведено семінар-практикум з розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів району на тему «Підключення та функціонування системи АС «Є-Звітність»».

Розпочав семінар-практикум начальник управління Опаленко Олег Іванович та повідомив, що в рамках реалізації Плану заходів щодо модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі на 2016-2018 роки, затвердженого Міністерством фінансів України від 28.11.2016 № 1038, Державною казначейською службою України створена Система подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів і державними цільовими фондами АС «Є-Звітність» (далі - АС «Є-Звітність»), яка відповідно до наказу Казначейства від 27.12.2017 № 421 введена в дослідно-промислову експлуатацію. Зазначив переваги впровадження АС «Є-Звітність» та подання звітності в електронному вигляді.

Кулькова Наталія Миколаївна, начальник відділу звідності та бухгалтерського обліку, повідомила присутнім, що Державною казначейською службою України підготовлені зміни до наказу Міністерства фінансів України від 24.01.2012 N 44 "Про затвердження Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування", в частині складання та подання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування через систему подання електронної звітності Казначейства. Проект наказу направлено на затвердження до Міністерства фінансів України. Зауважила, що згідно із зазначеним проектом наказу розпорядники та одержувачі бюджетних коштів і фонди загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування звітність за I квартал 2018 року мають сформувати та подати через систему подання електронної звітності Казначейства.

Головний спеціаліст з інформаційних технологій та захисту інформації Костенко Вадим Сергійович детально розповів про технічні аспекти входу та підключення до АС «Є-Звітність», мінімальні вимоги до робочої станції.

З метою підготовки до здачі фінансової та бюджетної звітності за I квартал 2018 року в електронному вигляді з використанням АС "Є-Звітність" заступник начальника управління Мусіна Наталія Іванівна запропонувала бюджетним установам пройти тестування за даними звіту за 2017 рік. На прикладі річного звіту однієї з установ пройшли такі етапи в АС «Є-Казна»: коригування довідників мережі звітності, введення та перевірку форм звітності, підписання форм звітності електронно-цифровими підписами, формування посилки та відправку звітних форм до органу Казначейства.

Впродовж проведення семінару-практикуму учасники активно обговорювали питання, які виникають в процесі підключення та роботи АС «Є-Звітність».

На всі питання працівниками управління Казначейства були надані кваліфіковані та вичерпні відповіді.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь