A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Проведення наради з органами місцевого самоврядування

Дата: 29.11.2016 09:58
Кількість переглядів: 825

   18 листопада 2016 року Звенигородським районним центром зайнятості організовано та проведено нараду з органами місцевого самоврядування на тему «Презентація послуг служби зайнятості».

 

Захід проходив в приміщенні центру зайнятості. В роботі наради взяли участь директор Звенигородського районного центру зайнятості Леонід Микитенко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Звенигородського районного центру зайнятості Жанна Федоренко,   голови 27 сільських рад району, головний державний інспектор з питань праці управління Держпраці у Черкаській області Микола Мирошниченко.

Захід був присвячений питанням співпраці служби зайнятості з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, підведенню підсумків роботи центру зайнятості за 10 місяців поточного року, презентації послуг центру зайнятості.

На початку наради Л.Микитенко поінформував про стан ринку праці району та основні тенденції співпраці районної служби зайнятості з органами державної влади та місцевого самоврядування.

- З початку поточного року до Звенигородського районного центру зайнятості надійшло 1300 вакансій, з них укомплектовано – 1279, пройшли професійне навчання 339 осіб,  до участі  у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 735 безробітних, прийнято рішень про компенсацію фактичних витрат роботодавцям на сплату єдиного соціального внеску за працевлаштування 18 осіб на новостворені робочі місця, - поінформував Л.Микитенко.

М.Мирошніченко акцентував увагу присутніх на збереженні гарантій зайнятості учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, інвалідів та інших категорій громадян, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці. 

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Ж.Федоренко проінформувала присутніх про напрацьований досвід та перспективи організації громадських робіт на 2017 рік, визначивши пріоритетні напрямки.

- Впровадження нового законодавства у сфері зайнятості сприяло позитивним змінам на ринку праці району навіть в умовах непростої соціально-економічної ситуації, проте деякі напрями роботи ще треба активізувати, - зазначила Ж.Федоренко. - Наприклад, головам сільських рад звернути увагу на таку послугу служби зайнятості, як організація громадських робіт. Адже  протягом поточного року із 27 сільських рад нею скористалися лише 6. Тому в 2017 році варто б збільшити обсяги фінансування громадських робіт, заклавши на ці потреби кошти в місцевих бюджетах.

Наприкінці наради всі присутні відзначили важливість і своєчасність заходу. Підводячи підсумки, учасники наголосили на потребі посилення соціального діалогу та взаємодії служби зайнятості та органів місцевого самоврядування.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь