A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Звернення до Президента, Прем’єр-Міністра, Голови Верховної Ради України

Дата: 17.05.2017 10:38
Кількість переглядів: 1031

 

 ЗВЕНИГОРОДСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ЧЕРКАСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

проспект  Шевченка, 68, м.Звенигородка, Черкаська  область,20200, тел./факс:(04740) 2-22-23, тел.2-24-76

E-mail: zvenrada@ukr.net Код ЄДРПОУ  25583623

 

 

16.05.2017  № 01 - 16/329                  На  № 805  від 04.05.2017

                                                                                  Президенту України

                                                                                          Прем’єр-Міністру України

     Голові Верховної Ради України

 

 

Вельмишановний  Петре Олексійовичу!

Вельмишановний  Володимире Борисовичу!

Вельмишановний  Андрію Володимировичу!

 

 До мене, як до голови Звенигородської районної ради звернувся трудовий колектив Звенигородського РЕМ/УЕМ, в зв’язку з  свавіллям та беззаконням, які здійснюються звільненим керівництвом підприємства шляхом вчинення корупційних дій  з метою  паралізувати роботу підприємства.

13 лютого 2017 року Фондом державного майна України (далі - ФДМУ) було проведено позачергові загальні збори акціонерів публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» на яких в.о. Голови Правління Товариства обрано Самчука Олега     Григоровича.

На момент зміни керівництва ПАТ «Черкасиобленерго» на підприємстві утворилась велика заборгованість за купівлю  електричної енергії перед ДП «Енергоринок», а також заборгованість з виплати заробітної плати, яка не виплачувалась  працівникам з січня 2017 року та складає вже 67,2 млн грн.

В зв’язку з цим, створилася величезна соціальна напруга серед працівників Товариства.

До своїх безпосередніх обов’язків Самчук Олег Григорович зміг приступити лише 27.03.2017 в зв’язку зі створенням значних  перешкод з боку колишньої В.о. Голови правління Кузьмінської С.О.

Такі перешкоди створювалися шляхом протиправного втручання до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань. Так, Черкаським окружним адміністративним судом у  справах № 823/239/17 та № 823/287/17 безпідставно прийнято ухвали про забезпечення позову, якими заборонено всім  суб'єктам державної реєстрації вносити зміни у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та  громадських формувань щодо відомостей про публічне акціонерне товариство «Черкасиобленерго». Такі рішення, судів є  протиправними та спричинили неможливість внесення до реєстру відомостей про Олега Григоровича як законного керівника  ПАТ «Черкасиобленерго» аж до 24.03.2017.

Дані ухвали про забезпечення позову були скасовані Київським апеляційним адміністративним судом, як незаконні, але  істотно затягли процес звільнення з посади Кузьмінської С.О. та зміну менеджменту підприємства.

Крім цього невстановленими особами було викрадено статут Товариства та   печатку Товариства, що унеможливило ведення  нормальної господарської діяльності стратегічно важливого для економіки України підприємства. За  даним фактом ПАТ  «Черкасиобленерго» зверталось до правоохоронних органів, однак до сьогоднішнього дня викрадені печатку та статут  Товариства не знайдено, а винних осіб не притягнуто до відповідальності.

Слід зазначити, що в провадженні старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України майора поліції Волобоєвої О.В. знаходиться  кримінальне провадження №42015220000000808, у якому Кузьмінська С. О. притягується до кримінальної відповідальності за  скоєння злочинів передбачених за ч.3 ст.27, ч.5 ст.205, ч.5 ст.191 КК України внаслідок яких викрадено державні кошти в сумі  51 млн. грн.

На даний час новим менеджментом вживаються всі можливі заходи задля стабілізації роботи ПАТ «Черкасиобленерго» та  погашення заборгованості перед ДП «Енергоринок», а також з виплати заборгованості із заробітної плати працівникам.

Однак, колишнє керівництво намагається незаконно встановити контроль над ПАТ «Черкасиобленерго». Так, наказом  Міністерства юстиції України від 11.04.2017 №1206/5 скасовано реєстраційні дії, щодо нового керівника ПАТ      «Черкасиобленерго» Самчука О.Г.

Внаслідок чого в Єдиному державному реєстрі містяться недостовірні відомості про керівника ПАТ «Черкасиобленерго»  Кузьмінську С.О., а відомості стосовно Самчука О.Г. виключено наче його і не було.

Це дає можливість останній вчиняти протиправні дії спрямовані на подальше нарощування заборгованості перед ДП  «Енергоринок» та вчиняти корупційні схеми з відмиванням коштів, шляхом укладення договорів переведення боргу між  ПАТ  «Черкасиобленерго», ПАТ «Азот» та ХК «Енергомережа», що в свою чергу загрожує катастрофою в сфері  енергопостачання.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 24 березня 2017 року у справі № 757/15638/17-к відсторонено Кузьмінську  С.О. від посади виконувача обов'язків Голови правління ПАТ «Черкасиобленерго» строком на 2 місяця. На час відсторонення  від посади вилучено у Кузьмінської С.О., службове посвідчення.

Однак, ухвалу про відсторонення Кузьмінської С.О. 04.04.2017 скасовано апеляційним судом м. Києва (судді: Паленик І. Г.,  Масенко Д. Є., Глиняний В. П). Слід зазначити, що такі рішення судів підривають довіру населення до судової влади та всіх  гілок влади в Україні в цілому.

Крім цього в провадженні господарських судів України перебувають справи за позовами Національного антикорупційного бюро  України на суму близько 600 млн. грн. метою, яких є повернення коштів, які були протиправно виведені з легального обороту  в сфері електроенергетики  за сприяння колишнього керівництва ПАТ «Черкасиобленерго» та укладення сумнівних договорів з  ПАТ «Азот» та ХК «Енергомережа». 

Останньою краплею яка обурила працівників підприємства стала та обставина, що 11.04.2017 Печерським районним судом м.  Києва у справі № 757/20504/17-ц (суддя Підпалий В.В.) безпідставно прийнято ухвалу про забезпечення позову, якою  задоволено заяву Кузьмінської С.О. та заборонено державним реєстраторам, уповноваженим особам суб’єктам державної  реєстрації, уповноваженим особам суб’єкта державної реєстрації, уповноваженим особам центрів надання адміністративних  послуг, та нотаріусам вносити будь-які зміни у відомості в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб  підприємців та громадських формувань, та документи ПАТ «Черкасиобленерго» щодо зміни керівника.

Таким чином використовуючи корупційні схеми Кузьмінська С.О. добилась внесення себе до ЄДР як керівника ПАТ    «Черкасиобленерго», хоча була звільнена  рішенням загальних зборів.

В чергове наголошуємо, що Кузьмінська С.О. не має жодних правових підстав вважатися керівником ПАТ  «Черкасиобленерго» та вчиняти дії від імені Товариства. Такі рішення Міністерства юстиції та судових органів, спричинили ситуацію за якої в Єдиному державному реєстрі   юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань міститься недостовірна інформація про керівника ПАТ «Черкасиобленерго», є прямим протиправним втручанням у господарську діяльність Товариства. Вищевикладене, може  привести до катастрофічних наслідків в вигляді управління стратегічно важливим підприємством неналежними особами, які  не мають права на здійснення такого управління та можуть мати на меті вчинення злочинних дій, які завдадуть значної шкоди  акціонерам ПАТ «Черкасиобленерго», підприємствам, населенню та Державі.

Більш того, 21.04.2017 року на відкритому засіданні Національної комісії, що  здійснює державне регулювання у сферах  енергетики та комунальних послуг (далі-НКРЕКП) вирішувалося питання щодо прийняття Постанови НКРЕКП, яка б відмінила  щодобові відрахування та дала можливість виплатити заборгованість по заробітній платі за січень 2017 року.

Вищезазначена Постанова так і не була прийнята, а заборгованість по заробітній платі продовжує збільшуватися. Серед  причин, які унеможливили прийняття вкрай необхідного для чотирьох тисячного трудового колективу рішення головою  НКРЕКП Вовком Д.В. було названо дві причини, які були озвучені в прямому ефірі, а саме:

  1. До сих пір не вирішене  питання щодо зменшення екологічної броні ПАТ «Азот»;
  2. Внесення відомостей про керівника ПАТ «Черкасиобленерго» до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, які відновили у реєстрі Кузьмінську С.О.

Зокрема, голова НКРЕКП Вовк Д.В. виразив глибоке занепокоєння з приводу того, що кошти, які поступлять на  рахунок ПАТ «Черкасиобленерго» для виплати заробітної плати та ведення господарської діяльності можуть    бути  шляхом застосування шахрайських та корупційних схем знову виведенні з Товариства.

Колектив ПАТ «Черкасиобленерго» став фактично заручником ситуації, яка склалася в наслідок продовження вчинення незаконних дій колишнім керівництвом не дивлячись на велику кількість відкритих кримінальних проваджень та  наявності у  Кузьмінської С.О. заборони відлучатися з міста Києва.

Також, був і залишається ризик розкрадання майнового комплексу ПАТ «Черкасиобленерго» та укладання фіктивних  договорів купівлі-продажу земельних ділянок та майна Товариства у зв’язку з наявністю недостовірних відомостей, які  містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань щодо  керівника  Кузьмінської С.О.

Дана ситуація призвела до збурення колективу підприємства який не бажає миритись з поверненням на підприємство  Кузьмінської С.О., яка зарекомендувала себе вкрай негативно.

25.04.2017 року працівниками ПАТ «Черкасиобленерго» блокувались транспортні магістралі, а спроба Кузьмінської С.О. зайти  на територію підприємства ледь не привела до сутичок.

Враховуючи вище наведені факти   численних порушень норм чинного законодавства, що чиняться у відношенні працівників  Звенигородського РЕМ/УЕМ, та  з метою недопущення негативних наслідків в енергопостачанні Звенигородського району,  прошу  Вас, ретельно розглянути моє звернення для вирішення конфлікту в правовому полі.

 Щиро сподіваюся, що Ви не залишите підняте мною питання без належної уваги та не допустите порушення норм  чинного  законодавства.

 

 

 

 

 

 

  З повагою!

  Голова Звенигородської                       

  районної ради                                                                                                                                        В.П. Кучер

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь