A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Приклади організації громадських робіт  та  інших робіт тимчасового характеру.

Дата: 01.11.2016 10:44
Кількість переглядів: 2127

    На виконання Постанови Кабінету міністрів України від 20.03.2013 № 175 «Про затвердження організації громадських та інших робіт тимчасового характеру» Звенигородським РЦЗ проводиться організація таких робіт. До громадських та інших робіт тимчасового характеру на добровільних засадах залучаються зареєстровані безробітні.
На сьогодні, в умовах нестачі вільних робочих місць для постійної зайнятості, особливого значення набувають громадські та інші роботи тимчасового характеру. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу та є джерелом додаткового прибутку, засобом переходу до постійного працевлаштування. Громадські роботи приносять суспільну користь і сприяють соціально-економічному розвитку громад. 
Фахівці центру зайнятості  інформують роботодавців у відповідності з профілем підприємства про професійно-кваліфікаційний склад осіб, які зареєстровані  в центрі зайнятості для подальшого працевлаштування громадян.
Так Звенигородським районним центром зайнятості станом на 25 жовтня 2016 року було працевлаштовано на громадські роботи 94 особи, на інші роботи тимчасового характеру – 620 осіб з числа безробітних.
Як приклад успішної співпраці з органами влади можна привести організацію громадських робіт по інформуванню населення району стосовно порядку отримання житлових субсидій, технічної підготовки та упорядкування документації по субсидіях в Управлінні соціального захисту населення Звенигородської РДА. З початку 2016 року до Управління соціального захисту на оплачувані громадські роботи працевлаштовано 23 особи. З числа осіб, які працювали на даних громадських роботах, 3 особи, в тому числі 1 особа з інвалідністю, пройшли конкурс на заміщення вакантних посад і були працевлаштовані на постійні робочі місця в Управління соціального захисту населення Звенигородської РДА.
Начальник управління соціального захисту населення Лісова О.В. висловлює подяку спеціалістам Звенигородського РЦЗ за плідну співпрацю і дієву допомогу. Вона відзначає значну користь організації таких робіт на тільки для зменшення навантаження на спеціалістів управління в період оформлення та нарахування житлових субсидій населенню району, а й для безробітних, які мають можливість отримати додаткові доходи та мотивацію для подальшого працевлаштування.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь