A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Громадськість міста стурбована станом забезпечення Звенигородки якісною питною водою

Дата: 28.03.2018 10:53
Кількість переглядів: 996

27 березня, голова районної ради Володимир Петрович Кучер  на запрошення громадських активістів взяв участь в засіданні ініціативної групи з вирішення питання забезпечення міста Звенигородки якісною питною водою та життезабезпечення річки Гнилий Тікич.

Як зазначив ініціатор зібрання Юрій Олександрович Сікало: «До сьогоднішнього дня стан питного водопостачання турбує громадськість, тому що не вирішено цілий ряд проблемних питань, які впливають на якість питної води. До цих питань відносяться неправомірний відбір води з р. Гнилий Тікич ТОВ «Рулонні газони», які здійснюють незаконну діяльність на земельній ділянці 47,7 га  в адмінмежах Неморожської сільської ради поза межами с. Мурзинці, де вирощуються газонні трави замість одно- та дворічних сільськогосподарських культур, що суперечить Земельному Кодексу України. Одночасно необхідно вирішити цілий ряд технологічних процесів КП «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» по проведенню фільтрації, очистки води, заміни фільтра, ремонту водопровідних мереж».

На думку громадськості - постійний негативний вплив на стан водопостачання міста має неврегульована діяльність ЗЕА «Новосвіт» (Звенигородська ГЕС), яка не забезпечує санітарно-екологічний пропуск води, щорічну промивку русла води, що веде до її застою, забруднення і в масивному розвитку синьо-зелених водоростей. Тому у виступах активістів були підняті питання по забезпеченню завершення перевірки правохоринними органами всіх моментів незаконної діяльності ТОВ «Рулонні газони» з прийняттям рішень щодо припинення його незаконної діяльності.

Активістами було висловлено пропозиція повторно звернутись  до Державної екологічної інспекції у Черкаській області, по проведенню позапланої перевірки виконання природоохоронних заходів власниками Звенигородської ГЕС.

Для ознайомлення населення району з піднятими на зборах питаннях, громадськістю прийнято рішення про публікацію всіх матеріалів в газеті «Шевченків край».



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь