A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Родинне коло у Тарасівці

Дата: 19.06.2017 11:18
Кількість переглядів: 1199

Святкування Дня села у Тарасівці стало гарною традицією, бо воно збирає всі сім'ї, друзів, кумів, однокласників, всіх, хто село називає рідним домом.

Тож у 2017-му, на Трійцю, з усіх усюд  з’їхалися, а місцеві зійшлися до сільського будинку культури у велике родинне коло. Разом із сільським головою Раїсою Недоступ  згадали досягнення  і проблеми минулого року — від Трійці до Трійці, відзначили  жителів села, у житті яких відбулися визначні події. Ведучі свята — Аміна Колотило та Сніжана Павлик привітали наймолодших жителів села Артема Хейлика, Ярослава Юхименка, Ростислава Безгубенка,  Даниїла Дорошенка, Камілу Федоронько та  їхніх батьків. Синочки народилися у сім'ях  Світлани та Віктора Шахів, Олександра та Віки Остапенків, а родині Наталії та Євгенія Кодь  лелеки принесли аж двох  хлопчиків. Далі естафету від наймолодших прийняли найповажніші за віком:  Тетяна Василівна Недотопа та Ганна Харитонівна Невмита, які у 2017 році зустріли свої  92 роки.          

Найстаршому  чоловікові Тарасівки, ветерану війни  Степану Федоровичу Остапенку в  цьому році виповнилося 93. Стільки ж  за плечима шанованих Марії Данилівни Пилипенко та Ганни Єлізарівни  Лазоренко. Найщиріші побажання доброго здоров'я звучали для  ветерана педагогічної праці Євгенії Михайлівни Крижні, яка має 95 років. А найстарша наша односельчанка  Текля Онисимівна Микитченко 16 червня  зустрічає  свої  103 роки.

Щирі побажання лунали на адресу молодят. На весільний рушник стали Вікторія Носкова та Євгеній  Юхименко, Яніна Спіцина та Олександр Довганюк, а також Марина Гордієнко та Сергій Бублій, Дмитро Недоступ та Наталія Руденко, Світлана Мельник та Віктор Шах, Олександр Лазоренко та Марина Косолапова.

У дружнє коло запросили подружжя, які 25 років тому зареєстрували шлюб у виконавчому комітеті Тарасівської сільської ради. Це родини Володимира Івановича та Галини Михайлівни Власюків, Петра Володимировича та Тетяни Дмитрівни Дудників, Олександра Івановича та Надії Володимирівни Задеряк, Миколи Івановича та Людмили Василівни Скрипників,  Костянтина Петровича та Галини Василівни Щербин, Сергія Михайловича та Олени Анатоліївни  Яцунів. "Запрошуємо вас повернутися на 25 років у минуле. Урочистий обряд одруження проводить як і тоді, у 1992 році, Ніна Андріївна Селезень", — оголосили ведучі свята. Під  мелодію вальсу кружляли "молодята", у яких дорослі діти, а в декого за цей час і внуки з'явилися. На екрані горталися листи фотоальбомів про кожну родину, звучала розповідь і вітальні слова. "Все було у житті: хвилі щастя, і радість, і горе, були вірність і зрада, що несла гіркий присмак біди, але Бог і Любов, як вітрило і човен у морі, до щасливого берега вас повертали завжди".            

А потім ведучі “запросили” всіх у далекий 1967 рік, коли у Тарасівці народилося 37 дітей, одружилося — 55 пар.

І сьогодні дві пари діждалися золотого ювілею. "Скільки жито-пережито, скільки пройдено доріг, молоде схилялось жито, зорі падали до ніг. Завжди радість із журбою ви ділили пополам, ви у парі, ви обоє, 50 сьогодні вам".

У книзі реєстрації актів громадянського стану під №44 від 18.11.1967 року зареєстровано шлюб Анатолія Андрійовича та Катерини Федорівни Хівренків. Весілля було комсомольським, а шлюб реєстрували урочисто вперше в Тарасівці. А в будні хату будували, дочку і синочка придбали. Анатолій Андрійович працював у будівельній бригаді, Катерина Федорівна — бухгалтером, потім секретарем у сільській раді. Трьох внуків мають, на пенсії відпочивають, а точніше, на городі, в господарстві працюють, рук і ніг не чують, болячок не рахують, рокам не піддаються, то плачуть, то сміються. Добрі і красиві, і, як колись, щасливі.

"У травні познайомились, у травні одружилися, у травні у родині і донька народилася." Ці слова про подружжя Миколу Афанасійовича та Євдокію Степанівну Ільченків, які 13 травня зустріли свій золотий ювілей. Молоденька вчителька приїхала працювати у школу, у Тарасівці зустріла парубка Миколу, і розтопило його серце в душі дівочій лід, і стала спільною доля на 50 літ. 40 років педагогічного стажу вчителя початкових класів має Євдокія Степанівна. Доброю, чуйною, скромною пам'ятають її колишні учні. Микола Афанасійович працював на різних роботах у місцевому колгоспі. Виховали сина та доньку, мають двох онуків і правнучку.

Доброго здоров'я бажали ювілярам діти, внуки, сусіди, знайомі, а учасники художньої самодіяльності дарували музичні вітання  та гумористичні побажання. Пінилося шампанське та лунало стоголосе "гірко" від усіх присутніх у залі. Родинне свято тривало.

Так повелося, що в сучасній сім'ї зростає одна-дві дитини. Навіть у селі вже нечасто зустрінеш багатодітну родину, а у нашому селі їх шість. У сім'ї Сергія та Марини Кудрявих, Сергія та Ірини Щербаків ростуть три доньки. Наталія Безгубенко має три  доньки та  два сини. У сім'ї Сергія Данилюка та  Лесі Слободчикової ростуть два сини і дві доньки. У сім'ї Степана  та Сніжани Думничів — два сини і три доньки. Сім’я Сергія та Олени  Хейликів має дві доньки та четверо синів. Всі отримали вітання та подарунки.

Довготривалими оплесками зустріли присутні  захисників Вітчизни, наших земляків-воїнів АТО.  Це  Андрій Лагода,  Олександр Коміренко, Сергій Кармазин,  Володимир Лагода, Євгеній Сторчоус, Олександр Павліченко. Сьогодні продовжують захищати східні українські землі Руслан  Уманець, Олександр Лазоренко, Андрій Яцун, Богдан Скрипник, а також до них приєдналися  Сергій Гибало,  Андрій Хатковий, Олексій Дерев’янко. Щирі вітання земляків адресували і юнакам, призваним до лав Української армії —   Олегу Руданю, Олексію Невмитому, Віталію Власюку. Концертну програму прикрасили милозвучними українськими піснями сільський хоровий колектив "Джерело" (керівник Василь Клименко), солістка  Сніжана Павлик, тріо у складі Любові Бондаренко, Ніни Селезень та Василя Клименка, подружжя Миколи та Ніни Кононенків, жіночий та чоловічий вокальні ансамблі, гуморески у виконанні Надії Харченко, а також чарівні випускники дитячого садочка "Малятко".

Ніхто не залишився без подарунків, придбаних за кошти СТОВ “Агрофірма "АгроРось" (директор Петро Євич; керівник Тарасівської філії, депутат Звенигородської районної ради Микола Яцун). Смачну козацьку кашу та юшку приготували підприємці Юлія Лиса та Оксана Кармазин. Допомогу в підготовці та проведенні свята надали Олена Хаткова, Олександр Павлик, працівники сільської ради, будинку культури, дитячого садка. Доброго настрою, створеного у великому родинному колі, не зіпсував спекотний вечір. Кожен ніс у власну домівку атмосферу свята і надію на добру годину, на дощ, на врожай, на довгоочікуваний мир.

 

За матеріалами районної

газети "Шевченків Край"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь