A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

МОЄ РІДНЕ СЕЛО — ЩИРА БАТЬКІВСЬКА ХАТА…

Дата: 17.07.2017 11:49
Кількість переглядів: 1157

У ошатній Рижанівці гармонійно переплелася минувшина та сучасність. Життя у цьому мальовничому куточку, як стверджує прес-служба сайту громади, змінюється щохвилини.

Тут постійно відбуваються якісь події. Та найяскравішою минулого тижня для його мешканців став День села, на який, на запрошення Звенигородської філії ТОВ НВФ "Урожай", завітав вокальний дует братів-близнюків  Андрія та Василя Томіленків "А ми удвох!" із Корсуня-Шевченківського. Дзвінкоголосі соловейки полонили публіку щирим і душевним співом та артистичністю. Слухаючи проникливі, сповнені любов'ю до отчого порогу, материнської колискової і рідного краю пісні, люди не стримували сліз захоплення — адже ж уперше ці заслужені артисти завітали у їхнє село!

— Наші люди цінують мистецтво і у нас підростає гідна зміна вам! — запевнив, дякуючи гостям за чудовий виступ, сільський голова Олександр Гоменюк.

Як і ведеться, Олександр Васильович привітав громаду зі святом, висловивши особливу подяку людям старшого покоління, чиї життєва мудрість та досвід допомагають молодим відроджувати село. Саме їм, небайдужим до громадських проблем — голові Звенигородської філії ТОВ НВФ "Урожай" Віктору Марченку, депутату сільської ради Тетяні Лисяній, підприємцю Тамілі Пелешенко, почесному донору Василю Підкуйку, за плідну працю на благо села вручили подяки. Цінний подарунок — відеопроектор від фермерів Юрія Фільченкова та Романа Ульяніцького отримала і художній керівник БК Лариса Сайчук. Здоров'я, щастя, миру і достатку в оселях зичив рижанівчанам і секретар Звенигородської районної організації Всеукраїнського об'єднання "ЧЕРКАЩАНИ" Анатолій Строкань.

А далі естафету підхопили місцеві аматори сцени — гарні і талановиті: солісти Софія Маценко, Катерина Музиченко, Вікторія Таран, юні піаністи Наталочка та Іванко Баланови та Вероніка Заремба, учасники вокального ансамблю "Нота Нео" та ансамблю "Дивограй", дитяча хореографічна група "Веселка", дитячий фольклорно-обрядовий ансамбль "Ластів'я", танцюристка Анастасія Таірова, сопілкар Олексій Коміренко, скрипалі Анастасія Умнова та Анастасія Швець. А як розчулили усіх танець "Мами і синочки", який виконали молоді мами зі своїми маленькими синами, та вірш вчительки-пенсіонерки Катерини Сопінської, присвячений рідному селу!

Ці мистецькі перлини дарували тим, завдяки кому Рижанівка живе і процвітає: сільському голові Олександру Гоменюку, голові Звенигородської філії ТОВ "НВФ "Урожай" Віктору Марченку, директору НВК Вадиму Мацюку, завідувачу амбулаторії Миколі Соколовському та медперсоналу, художньому керівникові БК Ларисі Сайчук, вчителям музики Анастасії та Даниїлу Умновим, завідувачці бібліотеки Любові Гоменюк, завідувачці ветлікарні Тетяні Багрій, працівниці відділення зв'язку Надії Сопінській, працівникам торгівлі та підприємцям, які часто стають спонсорами сільських заходів: Вероніці Пелешенко, Тетяні Козюрі та Наталії Мацюк і всім, хто прикрашає рідне село. Не обійшлося на святі й без традиційного "гірко!" для цьогорічних "срібних" подружжів Лариси та Ігоря Сайчуків, Олександра та Світлани Зеленюків і Василя та Наталії Саєнків і наймолодшої родини села Катерини Сайчук та Євгена Івова; без вдячних слів наймолодшій багатодітній родині — Ірині та Юрію Веселовим, які виховують п'ятьох діток; без щирих побажань рости здоровою та щасливою наймолодшій жительці Полінці Максимчук та побажань здоров'я й довголіття найстаршій жительці Олені Черпак та 90-річним ювілярам Тетяні Олексієнко, Тетяні Тітаренко та Антоніні Багрій. Усім тим, кого віншувала громада, та самобутнім митцям сільський голова вручав квіти та подарунки від спонсора урочистостей — Звенигородської філії ТОВ НВФ "Урожай".

Від теплих усмішок, українських вишиваночок і віночків на дівочих голівках (адже ж День села відзначали у свято Купала), здається, розцвів переповнений зал будинку культури. Та й біля головної сільської культустанови також гомонів люд. Святкова Рижанівка пригощала усіх смачним українським кулішем та морозивом. Дітлахи спритно спускалися із надувних гірок та гралися на батутах. А коли опівночі спалахнуло купальське багаття, кожен із присутніх щиро побажав, щоб квітнув їхній гостинний край ще довгі, плідні та щасливі роки.

 

За матеріалами районної

газети "Шевченків Край"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь