A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

          Відбулося розширене засідання спілки учасників АТО.

Дата: 02.07.2016 12:21
Кількість переглядів: 742

  1  липня в сесійній залі районної ради відбулося розширене засідання громадської організації «Звенигородська районна спілка ветеранів та учасників антитерористичної операції»  за участю представників органів місцевого самоврядування і виконавчої влади району.

 

На зібрання були запрошені голови районної ради і райдержадміністрації, сільські  та міський голови, керівники та відповідальні представники управління соціального захисту, пенсійного фонду, служби зайнятості, відділу держкомзему в районі, військового комісаріату, медичних закладів та установ, відділу освіти, Звенигородського

відділу поліції ГУНП в Черкаській області, члени волонтерських організацій. Широкий формат зборів громадської організації був зініційований самими учасниками антитерористичної операції і зобумовлений необхідністю опрацювати гострі  проблемні питання, що стосуються учасників АТО, членів їх сімей, а також членів сім’ей загиблих воїнів в частині реалізації гарантованих законом цій категорії захисників Вітчизни пільг та допомог.  Побудована робота у формі діалогу дала можливість отримати відповіді на більшість питань, що цікавили воїнів. Кожному очільникові територіальної громади чи профільному керівникові надавалася можливість поінформувати про зроблене з питань надання землі, соціальної допомоги за місцем проживання, забезпечення паливом, медичним обслуговуванням, працевлаштування. Найбільшої гостроти, традиційно, набуло обговорення  земельного питання, а саме – забезпечення учасників АТО наділами у два гектари. Як повідомили сільські голови та представник Держкомзему в районі – робота в цьому напрямку ведеться. Можливо не так швидко, як того хотілось би, але тому є об’єктивні причини  основна з  яких - відсутність по більшості населених пунктів  вільної землі призначеної для обробітку. Проте, як запевнили керівники органів місцевого самоврядування всім учасникам АТО будуть надані передбачені законодавством земельні ділянки і всі можливі резерви для цього будуть вишукані. Станом на дату проведення зборів до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, розпорядника земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів, надійшло 78 заяв від учасників АТО та членів сімей загиблих щодо отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. По згаданих заявах видано 58 наказів про надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Виготовлено 35 проектів землеустрою, 22 учасники АТО отримали свідоцтва на право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Також передано у власність 2 земельні ділянки комунальної власності по 2 гектари кожна на території Юрківської сільської ради та 4 земельні ділянки Вільховецькою сільською радою. Розпочато процес виділення земельних ділянок за рахунок орендованих земель(28га по Пединівській сільській раді з ТОВ НВФ «Урожай»-14 осіб, 16га по Юрківській сільській раді – 8 осіб,  по Боровиківській сільській раді – 4 земельні ділянки з СВК «Козацький»). Тож зважаючи, що у Звенигородському районі в ході шести проведених хвиль мобілізації було призвано майже 350 осіб, потреба в землі для воїнів АТО ще залишається значною.   

      Голова районної ради Володимир Кучер, котрий взяв участь в роботі розширеного засідання спілки учасників антитерористичної операції, наголосив на особливій важливості вирішення проблем оборонців України, об’єднання зусиль всіх сторін – державних установ, громадських та інших організацій з метою надання практичної допомоги нашим захисникам  у мирному житті: «Ці люди виконали чесно свій обов’язок, тепер нам треба віддати їм належне і передбачене законом. Вони потребують адаптації до мирного життя, сприяння, і просто по-людськи розуміння та підтримки».

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь