A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Своєчасна сплата захистить від штрафу

Дата: 03.08.2016 15:41
Кількість переглядів: 854

Конституцією України визначено обов'язок кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, визначених законом (стаття 67).

 

Податковий кодекс України (далі - ПКУ) регулює відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, визначає вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов'язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов'язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.

Статтею 38 ПКУ передбачено, що виконанням податкового обов'язку визнається сплата у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань у встановлений податковим законодавством строк.

Крім випадків, передбачених податковим законодавством, платник податків самостійно обчислює суму грошового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені Кодексом. Така сума грошового зобов'язання вважається узгодженою (п. 54.1 ст. 54 ПКУ).

Пунктом 126.1 статті 126 ПКУ передбачено, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Пунктом 31 підрозд. 10 розділу XX ПКУ за наслідками діяльності у 2015 році штрафні (фінансові) санкції до платників податку на прибуток підприємств за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій з податку на прибуток підприємств та повноти його сплати не застосовуються.

Вказаною нормою не передбачене звільнення від штрафних (фінансових) санкцій при несплаті узгоджених сум грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ.

Детінізація економіки

 

Звенигородська ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області повідомляє, що за  порушення законодавства про працю статтею 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність. Зокрема, юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі: фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договогу (контракту), оформлення працівників на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий час, та виплати зарплати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску – у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення: порушення встановлених строків виплати зарплати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі – у трикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої на момент виявлення порушення; недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – десятикратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення; - порушення інших вимог трудового законодавства – у розмірі мінімальної заробітної плати.

Легалізація виплати заробітної плати є гострою соціальною проблемою в районі та нашій державі в цілому. Використання найманої праці повинно бути легалізовано з дотриманням з оплати праці.

 

Звенигородська ОДПІ нагадує платникам податків про сервіс ДФС

 

ДФС України постійно вдосконалює та збільшує кількість електронних сервісів, головною метою створення є забезпечення платників наданням якісних та актуальних послуг. Так, для комфортного звітування на веб-порталі відомства (sfs.gov.ua) розміщені сервіси «Електронна звітність» та «Електронний кабінет платників податків». Завдяки ним можна сформувати, перевірити та надіслати до ДФС податкову звітність, перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про терміни сплати податків, а також іншу корисну інформацію. Оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізсесу, який можливо не є платником ПДВ, є банкрутом чи відсутність за визначеною в установчих документах адресою допоможе сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Отримати консультацію з питань податкового, митного законодавства можна за допомогою «Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу» (ЗІР).

Платники податків можуть скористатися іншими сервісами фіскальної служби: «Дані Реєстру платників ПДВ», «Анульована реєстрація платників ПДВ», «Реєстр платників єдиного податку», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Інформація про РРО, книги ОРО», «Митна статистика» та інші.

 

 

 

Начальник Звенигородської ОДПІ                                                            А.А.Мовчан

ГУ ДФС у Черкаській області                                                                  

 

 

Довжок 2-32-67


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь