A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У Звенигородці відзначили добровольців

Дата: 14.03.2017 16:28
Кількість переглядів: 717

Цього року, 14 березня , в Україні вперше на державному рівні відзначається День українського добровольця, установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Вітчизни.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості Батьківщині і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати    сили в тилу й озброїти армію. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій.  Їх подвиг врятував країну.
Цього дня в сесійній залі районної ради зібралися воїни-добровольці Звенигородщини, щоби разом відзначити об’єднуюче їх свято, пригадати ті, ще зовсім близькі події та згадати бойових друзів і полеглих побратимів, віддати їм данину пам’яті. Разом з учасниками АТО на урочистостях були присутні члени їхніх родин, голови районної ради Володимир Кучер, райдержадміністрації Василь Довбуш, міський голова Олександр Саєнко, представники військового комісаріату, громадськість. Значній частині добровольців було вручено медалі "Доброволець" та   «За відвагу». Варто зазначити, що явище добровольства завжди було притаманне українству. Наша історія рясніє прикладами подвигів  добровільних військових об’єднань оборонців рідної землі. Починаючи від Запорізької Січі – воєнізованої структури із добровольчих батальйонів, які століттями боронили Україну. Далі легіон Українських січових стрільців, події Другої світової війни, коли знову ж таки  добровольці першими стали на захист країни. І останні події війни на Донбасі, коли тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи, спочатку на Майдані, а потім зі зброєю в руках першими протистояли злочинному режиму, а згодом  озброєній до зубів російській армії. Українські добровольці стали гордістю українського народу. Загалом у воєнному конфлікті на Сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь