A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати…

Місяць незламності: вічна слава українським патріотам!

Минули 29 днів війни, які сьогодні назвали місяцем незламності. Стійкості проти тиранії путінської росії, нескореності Збройних сил, влади, територіальної оборони України, незборимості духу українського народу: мирних жителів, волонтерів, медиків, педагогів, рятувальників, поліцейських, підприємців, непереможності вільної країни під зливою ракет і бомб.

14:25 24.03.2022

104 роки тому тероборона Звенигородщини розгромила російську армію

Сьогоднішня війна є продовженням  битви, що розпочалася понад 100 років тому, коли злочинний більшовицький режим узявся знищити Українську народну республіку. У лютому 1918 року, після Крут і злочинів у Києві, більшовицьке угрупування посунулося на Черкащину. Їхній шлях закінчився на залізничній станції, що в той час називалася Бобринською, а нині імені Тараса Шевченка біля Сміли. Там загони Вільного козацтва запитали у загарбників за «паляницю». Або ж не запитали, а пригостили свинцем.  Вільне козацтво, столітній попередник нинішньої територіальної оборони, почало формуватись весною 1917 році для захисту від усяких заброд та оборони «вольностей українського народу». Загони формувалися на козацьких традиціях у вигляді територіальної самооборони з виборною старшиною. При отриманні інформації про наближення більшовицької орави до станції Бобринської підтягнулись загони Звенигородського коша, а також черкасці та єлисаветці.  Загальне керівництво здійснював штаб Звенигородського коша на чолі з Юрком Тютюнником. Бій тривав цілий день, обидві сторони зазнали значних втрат. Справу вирішила запекла нічна атака козаків. Росіяни не витримали натиску й кинулися навтіки, кинувши зброю.  Наступного дня штаб Звенигородського коша Вільного козацтва телеграмою звітував військовому міністрові УНР: "У ніч із 21 на 22 (лютого) (за новим стилем це 7 березня)  отрядом вільного козацтва Звенигородщини був даний бій більшовикам на ст. Бобринська. Більшовики зовсім розбиті і переслідуються отрядом в напрямку ст. Знаменка. Станція Бобринська згоріла і зараз в наших руках. Взято в бою 3 гармати, один бронеавтомобіль з кулеметом, цілком справні, полонені, багато зброї, патронів і всякого військового майна".  СЛАВА УКРАЇНСЬКІЙ НАЦІЇ! та смерть каzапській федерації

13:00 23.03.2022

Територіальні органи та територіальні підрозділи Державної міграційної служби України відновили роботу

Із 15 березня в безпечних районах, де не ведуться активні бойові дії, відновлено роботу з прийому та надання адміністративних послуг, зокрема, документів для оформлення ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, посвідок на постійне та тимчасове проживання.

17:13 19.03.2022

Уряд відшкодує комунальні витрати бюджетам громад, які безкоштовно прийматимуть переселенців

Відповідну Постанову Кабмін України прийняв 11 березня 2022 року. Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов розповів про процедуру отримання компенсації.

20:01 12.03.2022

Пророк нової України не вмирає…

10 березня, у день 161-их роковин із дня смерті Тараса Шевченка, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк разом із керівниками Звенигородської міської ради та районної військової адміністрації вшанували пам’ять українського Пророка, поклавши квіти до пам’ятника Кобзареві в м. Звенигородка.

15:16 10.03.2022

До уваги фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб!

У зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України Президентом Володимиром Зеленським 3 березня підписано Закон України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану a6o стану війни»

13:56 08.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь