A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати…

Пластикова небезпека: чому варто відмовлятися від штучних квітів

Поминання померлих – важлива моральна традиція кожного народу, якої дотримуються протягом багатьох років. У поминальні дні відвідують церкву, слухають молебень, відвідують кладовища. У цей час українці прибирають і прикрашають могили, як правило, упродовж останніх десятиліть квітами й вінками, виготовленими із синтетичної тканини, кількох видів пластику, які під дією кліматичних факторів у процесі тривалого розкладу виділяють отруту в атмосферу.

11:43 13.04.2021

На Звенигородщині з’явився краєзнавчий часопис

На початку 2021 року громадсько активні жителі району на чолі з депутатом Звенигородської міської ради Юрієм Лисогором, для яких пам’ять є фундаментом будівництва майбутнього України, заснували організацію «Пам’ять жива». Голова громадського об’єднання вважає, що для звенигородчан знання про рідний край і любов до нього наповнюються особливим змістом, адже нам судилося жити на землі духовного пророка України Тараса Шевченка, інших видатних земляків. Бажання висвітлювати події та факти Шевченкового краю, достовірно розповідати про героїчні й трагічні сторінки минувшини, «олюднювати» історію малої батьківщини спонукало громадську організацію до започаткування краєзнавчого часопису «Пам’ять», перший номер якого з’явився нещодавно. Редакційна рада у складі Юрія Лисогора, Олександра Комаренка, Феофана Білецького, Надії Кульбаченко, Наталії Лисогор, Станіслава Лячинського, Вадима Мицика, Олени Наріжної, Володимира Неумитого, Людмили Солончук, Василя Ходзіцького невипадково присвятила перші матеріали історико-краєзнавчого, етнографічного та культурологічного змісту постаті Агатангела Кримського - ученого й патріота, історика, мовознавця, письменника й перекладача, поліглота, одного з організаторів Академії наук України, життя й діяльність якого тісно пов’язані зі Звенигородкою, адже 2021 рік на Черкащині рішенням Черкаської обласної ради оголошено Роком його імені з нагоди 150-річчя з дня народження. Часопис, за висловом, Василя Мельниченка- голови Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професора, заслуженого працівника культури України, «…це не тільки данина й шани й поваги відомим звенигородчанам, це - духовний місток у майбутнє». Натхненники журналу в наступних номерах, поряд зі сторінками про історичне минуле, планують висвітлювати грані сучасного громадсько-культурного життя, творчі здобутки наймолодших жителів краю, а також запрошують до співпраці широкий читацький загал.

12:19 12.04.2021

У Вільшанській громаді урочисто відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини

9 квітня 2021 року відбулося відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини, збудованої в ході реалізації державного проєкту будівництва сільських лікарських амбулаторій «Доступна медицина». Її спорудили в селі Вербівка Вільшанської територіальної громади, яка об’єднує 17 сільських населених пунктів, де проживають 9333 мешканці.

15:36 09.04.2021

Комунікація в онлайн-просторі є важливою

6 квітня 2021 року відбулася Всеукраїнська онлайн-нарада з актуальних питань діяльності районних рад, до участі в якій на запрошення секретаріату Української асоціації районних та обласних рад долучився заступник голови районної ради Ярослав Попко.

15:20 07.04.2021

Визначено банк - переможця конкурсу для розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету

На виконання рішення Звенигородської районної ради від 23.03.2021 №4-2/VІІІ «Про розміщення тимчасово вільних коштів районного бюджету на вкладних (депозитних) рахунках в банках у 2021 році» 6 квітня 2021 року проведено засідання конкурсної комісії, де визначався банк-переможець, у якому розміщуватимуться тимчасово вільні кошти районного бюджету. Це кошти, які обліковуються на рахунках спеціального фонду і відволікання яких не призведе ні до втрати платоспроможності, тобто своєчасного і в повному обсязі здійснення платежів за всіма зобов'язаннями районного бюджету, ні до виникнення заборгованості за відповідним фондом бюджету протягом періоду, на який передбачається здійснити розміщення на депозитному рахунку.

12:06 07.04.2021

Колектив районної ради долучився до Всеукраїнської акції

Упродовж 11 років поспіль в Україні на початку квітня стартує акція «За чисте довкілля», яка згуртовує працівників підприємств, установ та організацій у спільному прибиранні прилеглих територій, парків, доріг, тротуарів.

15:29 06.04.2021

Чергова 4 сесія VIII скликання Звенигородської районної ради

23 березня відбулася четверта чергова сесія районної ради під головуванням  очільника районної ради Сергія Струка. У роботі засідання взяли участь заступник голови районної ради Ярослав Попко, народний депутат України Сергій Нагорняк, заступник голови Звенигородської райдержадміністрації Юрій Піковський, заступник  міського голови з виконавчої роботи Сергій Кармазін, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та працівники виконавчого апарату районної ради.

09:27 25.03.2021

День українського добровольця

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця – це день вшанування мужності й героїзму, незламності духу і любові до Батьківщини. Сьогодні, непередодні свята, голова районної ради Сергій Струк разом із  заступником голови районної державної адміністрації Юрієм Піковським, першим заступником міського голови Валерієм Мареничем, секретарем міської ради Володимиром Низенком, першими добровольцями району, ветеранами АТО поклали квіти до пам’ятного знаку Борцям за волю України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять добровольців і всіх тих, хто загинув за волю України.

10:57 12.03.2021

10 березня минає 160 років від дня смерті Великого Кобзаря, українського генія, художника, письменника та поета Тараса Шевченка.

10 березня минає 160 років від дня смерті нашого земляка, Великого Кобзаря, українського генія, художника, письменника та поета Тараса Шевченка.

12:24 10.03.2021

9 березня в Україні відзначалася 207-річниця від дня народження Великого Кобзаря

9 березня в Україні відзначалася 207-річниця від дня народження Великого Кобзаря, українського генія, художника, письменника та поета Тараса Шевченка. Цього дня голова районної ради Сергій Струк та заступник голови районної державної адміністрації Юрій Піковський, перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, начальник управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Людмила Фіть, перший заступник Звенигородського міського голови Валерій Маренич, секретар Звенигородської міської ради Володимир Низенко відвідали села Моринці, Шевченкове та Будище, де відбулися урочисті заходи.

12:22 09.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь