A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Відбулася позачергова сесія районної ради

Дата: 02.06.2016 08:02
Кількість переглядів: 1244

02 червня  відбулося позочергове пленарне засідання Звенигородської районної ради.

 

На якому було розглянуто тридцять одне питання. На сесію районної ради були запрошені голова райдержадміністрації, сільські голови, начальники управлінь, відділів районної державної адміністрації та інших установ і служб району, керівники комунальних підприємств, правоохоронних органів, громадськість. В роботі сесії взяв участь прокурор місцевої прокуратури.

        Впродовж чотирьох з половиною годин депутатам довелося добряче попрацювати над прийняттям важливих рішень для забезпечення життєдіяльності району. Робота дещо ускладнювалася ще й законодавчими нововведеннями які зобов’язують проводити поіменне голосування з усіх питань порядку денного.

        Був розглянутий  звіт начальника фінансового управління райдержадміністрації Наталії Лаврінченко про виконання районного бюджету за 1 квартал 2016 року та питання про внесення змін в рішення районної ради «Про районний бюджет на 2016 рік»,де були виділені кошти на співфінансування проекту «Закупівля флюрографів для медичних установ Черкаської області».Також на сесії було прийнято програму «Розвитку інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Звенигородському районі на 2016 рік», та програму «Розвитку краєзнавства в Звенигородському районі на 2016-2018 роки.

        Не меншим за своєю значимістю став розгляд питань затверджнення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

       Депутати схвалили клопотання про нагородження Почесною відзнакою «За заслуги перед Черкащиною» Ткаченка Віктора Миколайовича,який очолює Звенигородський волонтерський рух «З Україною в серці».

       Було підтримано низку звернень депутатів Звенигородської районної ради до Президента України,Прем`єр-міністра,Міністра Освіти і науки України та Голови Верховної Ради України,щодо необхідності підвищення розмірів соціальних стандартів та гарантій,про забезпечення освітніх та медичних субвенцій із державного місцевим бюджетам,щодо належного соціального захисту дітей,пенсіонерів та інвалідів.

        Особливої гостроти при обговоренні набуло питання про звернення депутатів Звенигородської районної ради до Президента України, Прем'єр-міністра України та Міністра Освіти і науки України стосовно функціонування Звенигородського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів. Суть даного звернення полягає в недопущенні приєднання ДНЗ «Звенигородського ЦППРК» до ДНЗ «Мокрокалигірського професійного аграрного ліцею» та недопущенні знищення професійно-технічної освіти в районі взагалі.А тому і були запрошені на сесію для розгляду цього питання голова департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський та директор ДНЗ «Мокрокалигірський професійний аграрний ліцей» Станіслав Кошолап. Нажаль,вони не знайшли можливості взяти участь в роботі сесії.В обговоренні даного питання брали участь депутат Звенигородської районної ради Сергій Рубан, заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Саєнко та педагогічний колектив.

       На пленарному засіданні розглянуто ряд інших питань та прийнято по них відповідні рішення. Засідання шостої сесії сьомого скликання Звенигородської районної ради  транслювалося в онлайн мережі через мережу інтернет.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь