A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Як обрахувати податок на нерухоме майно: прості приклади

Дата: 06.06.2016 08:10
Кількість переглядів: 799

Звенигородська ОДПІ нагадує, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачують у 2016 році фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

 

При цьому фізичні особи сплачуватимуть податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2015 рік, за ставками та з використанням пільг, які застосовувались при розрахунку податку минулого року. Юридичні – сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2016 рік.

      Ставки на 2015 рік на житлову та нежитлову нерухомість були встановлені минулого року рішенням відповідних рад, але не вище 2 відс. розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2015 року (24,36 грн.) за 1 кв. метр бази оподаткування для житла та не вище 1 відс. мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2015 року за 1 кв. метр для об’єктів нежитлової нерухомості (12,18 грн.).

      Пільги для фізичних осіб: база оподаткування об’єктів житлової нерухомості зменшується один раз за податковий рік:

     а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

     б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;
     в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

     Пільги з податку (що сплачується на відповідній території) з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості на 2015 рік торік встановили сільські, селищні, міські ради. Окремі ради збільшили (з урахуванням встановлених законом обмежень) відповідну граничну пільговану межу для житла та передбачили додаткові пільги для фізичних осіб – з об'єктів житлової нерухомості, виходячи з майнового стану та рівня доходів таких осіб, а з об’єктів нежитлової нерухомості – в залежності від майна, яке є об’єктом оподаткування.

     До 1 липня 2016 року за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) фізичної особи – платника податку на нерухоме майно буде направлено (вручено) податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку з зазначенням відповідних платіжних реквізитів. Термін сплати податку – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Звенигородська ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області запрошує фізичних осіб підприємців на звірку «по сплаті земельного податку» та наявності заборгованості.

Звертатися за інформацією в Звенигородську ОДПІ кабінет №305, тел.2-42-18

 

 

Начальник Звенигородської ОДПІ                                                      А.А.Мовчан

Довжок 2-32-67


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь