A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Звенигородськиий територіальний сервісний центр №7143 МВС України в Черкаській області інформує:

Дата: 12.04.2016 08:38
Кількість переглядів: 842

  З приходом весни дороги Звенигородщини значно поповнилися двоколісним транспортом – мотоциклістами та скутеристами. Цей транспорт досить зручний в користуванні, економний та доступний по ціні, і цим він приваблює багатьох бажаючих покататися «з вітерцем».

 

Однак, на жаль, не всі мотовласники належним чином зареєстрували свої транспортні засоби та отримали відповідні документи на право керування двоколісним транспортом, чим неабияк наражають на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху, виїжджаючи на дороги області. Працівники Територіального сервісного центру №7143 МВС в Черкаській області ще раз нагадують, що у постанові Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. № 340 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» визначені такі категорії мототранспорту:

- «А1» - мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об`ємом до 50 см3 (сантиметрів кубічних) або електродвигун потужністю до 4 кВт (кіловат);
- «А» - мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об`ємом 50 куб. см і більше, або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;
- «В1» - квадроцикли, трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів.
   Підготовка водіїв для керування транспортними засобами категорій «А1», «А» проводиться з числа осіб, що на момент закінчення підготовки досягнули 16-річного віку, а для керування транспортними засобами категорій «В1» – із числа осіб, що на момент закінчення підготовки досягнули 18-річного віку.Хто вже має посвідчення водія з більш високою категорією, наприклад, «В», що дозволяє керувати легковим автомобілем, теоретичний іспит на знання Правил дорожнього руху здавати повторно не потрібно – лише практичний – з водіння скутера або квадроцикла. А от починаючі водії, які не мають будь-якого посвідчення водія, для отримання категорії «А, А1, В1» повинні закінчити автошколу та здати як теоретичний так і практичний іспит в будь-якому Територіальному сервісному центрі МВС.Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року № 1388 такі транспортні засоби потрібно ще й зареєструвати. З питань реєстрації ТЗ громадянам необхідно звернутися до сервісного центру МВС. На зареєстрований мототранспорт видається свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, які передбачені чинним державним стандартом для цієї категорії транспортних засобів. У разі керування незареєстрованим в установленому порядку транспортним засобом, працівники поліції мають право притягнути водія до адміністративної відповідальності і вилучити сам ТЗ та доставити його на штрафмайданчик. І тоді власнику доведеться доводити своє право на вилучений транспортний засіб, а така процедура, погодьтеся, набагато складніша, ніж законна реєстрація власного майна.
  

 Начальник ТСЦ №7143                                                                   О.Є.Петров

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь