A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Управління соціального захисту населення Звенигородської РДА інформує

Дата: 19.11.2019 09:13
Кількість переглядів: 2196

 З 1 жовтня 2019 року діє новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Пільги надаються у грошовій готівковій або безготівковій формі. Пільги у грошовій готівковій формі нараховуються за заявою поданою пільговиком до УСЗН на опалювальний період з 01.10.2019 до 15.10.2019, на неопалювальний період з 01.05.2020 до 15.05.2020 та копії розрахункового рахунку  відкритого в установі уповноваженого банку.

Управлінням соціального захисту населення  на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги розраховується щомісяця до 20 числа сума пільги у грошовій безготівковій формі. Тобто, все відбуватиметься автоматично. В квитанції надісланою організацією- надавачем послуг сума пільги не буде відображена.

АТ “Ощадбанк” веде у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходять на рахунок для виплати пільг, в розрізі кожного пільговика (далі - облікові записи пільговиків). Щомісяця надавачі комунальних послуг для АТ “Ощадбанк” формуватимуть он-лайн платіжку пільговика. Банк згідно з наданою інформацією перераховуватиме їм пільгу.

Про зазначені розміри пільги та скільки залишається заплатити за комунальні послуги, АТ “Ощадбанк” одразу інформуватиме пільговика смс-повідомленням до 18 числа наступного місяця (за жовтень – до 18 листопада) у встановленій законодавством послідовності: опалення, гаряче водопостачання, централізоване водопостачання та водовідведення, електропостачання, газопостачання для приготування їжі та підігріву води, вивезення побутових відходів, послуги з управління багатоквартирним будинком. 

 Оплата за комунальні послуги проводиться безпосередньо пільговиком після отримання смс-повідомлення. До сплати буде сума за конкретну послугу (послуги), у разі, якщо перерахована у визначеній послідовності загальна сума пільги не покрила вартість фактично спожитих послуг. Тобто сума, яку необхідно доплатити пільговику по кожному виду послуг, буде зазначена в смс-повідомленні.

Додатково повідомляємо, що в обов»язковому порядку пільговик повинен надати управлінню соціального захисту населення номер мобільного телефону (каб. №4).

 

 Важливо! За підсумками опалювального сезону суми невикористаних коштів перераховуються з рахунка для виплати пільг на рахунки пільговиків в АТ “Ощадбанк”. У разі відсутності відкритого рахунка в АТ “Ощадбанк” рахунок відкривається за заявою пільговика до АТ “Ощадбанк”. 

          Звертаємо увагу, що у кожному конкретному випадку розмір суми пільг залежить від розміру пільгової знижки, визначеної законодавством, кількості членів сім’ї пільговика, на яких поширюється пільга, а також переліку послуг, якими користується пільговик та розміру опалювальної площі житла.

Наголошуємо! Пільговики зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої на підприємства-надавачі послуг або виплаченої готівкою.

Пільговик повинен повідомляти управління соціального захисту населення для коригування інформації, включеної до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, зокрема, у разі – змін, які відбулися у складі сім'ї; зміни місця проживання, тощо.

Надання додаткової інформації проводиться:

- з питань щодо спожитих послуг, нарахованих сум за послуги, розміру заборгованості (переплати) – підприємствами-надавачами комунальних послуг.

- з питань щодо перерахування банком коштів за надані пільги організаціям-надавачам комунальних послуг – АТ “Ощадбанк”: (контакт-центр 0 800 210 800);

- з питань щодо призначення та визначення розміру пільг – управліннями соціального захисту населення, за місцем отримання пільг.

 

Начальник управління

соціального захисту населення                                                 О.В. Лісова


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь