A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Об’єднання районів та утворення госпітальних округів на порядку денному наради в обласній раді

Дата: 26.05.2017 12:07
Кількість переглядів: 912

24 травня голова районної ради Володимир Кучер взяв участь в роботі загальних зборів Черкаського відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» котрі відбулися в Черкаській обласній раді за головуванням її очільника Олександра Вельбівця.

Предметом розгляду учасників зібрання стали питання обговорення законопроекту України «Про порядок утворення, ліквідації районів, встановлення і зміни їх меж», проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Черкаської області», а також інші питання діяльності місцевого самоврядування в контексті здійснюваних в країні реформ та реалізації локальних проектів спрямованих на соціально-економічний розвиток районів. Найбільшу цікавість беззаперечно викликало питання адміністративної реформи щодо укрупнення районів. В ході палкої дискусії присутні мали можливість висловити своє бачення реалізації цих процесів та довести до керівництва області думки і позицію районних громад з цих питань. Варто зазначити, що збори проходили в конструктивному, прагматичному руслі, були цікавими та корисними і не залишили в нарадчій залі жодного байдужого, адже стосувалися подальшої перспективи розвитку районів та життя кожного з  їх мешканців зокрема. Серед основних думок, які презентували зборам виступаючі були – передача всієї повноти влади органам місцевого самоврядування з утворенням при них виконавчих органів та ліквідація місцевих державних адміністрацій, забезпечення нових районів відповідним фінансовим ресурсом та передача їм реальних керівних і розпорядчих функцій на відповідній території, збереження трирівневого адміністративно-територіального устрою в державі. З основних розглянутих питань зборами прийнято схвальні резолюції до Кабміну та Української асоціації районних та обласних рад, але з урахуванням пропозицій висловлених зібранням.

      Не менш гарячим стало і обговорення проекту утворення на Черкащині госпітальних округів. Так за останнім поданням від області, і це було враховано в проекті розпорядженні КМУ, мало бути утворено п’ять госпітальних округів,  Черкаський, Лівобережний, Західний, Шевченківський з центрами у містах Черкаси, Золотоноша, Умань і Сміла відповідно, а також

Центральний у Звенигородці, до якого планувалося ввійдуть заклади охорони здоров’я розташовані на території Звенигородського району, м.Ватутіного, Шполянського району, Шполянської міської територіальної громади, Катеринопільського району, Єрківської селищної територіальної громади, Мокрокалигірської сільської територіальної громади, та Лисянського району. Однак окремі громади районів не погодилися з їхнім входженням до складу Шевченківського госпітального округу з центром у м.Сміла. Зокрема депутати Городищенської районної ради на останньому сесійному засіданні прийняли звернення до Черкаської обласної ради в якому, цитуючи мову оригіналу, говориться: «Ми, депутати Городищенської районної ради звертаємося до обласної ради з приводу створення на базі Звенигородської центральної  районної лікарні  госпітального округу  із включенням до його зони обслуговування Городищенського  району. Із врахуванням того, що Звенигородська центральна районна лікарня є однією з найбільших у Черкаській області, розміщена в сучасних лікувальних корпусах, має найкращу серед суміжних з нею районів матеріально-технічну базу, забезпечена кваліфікованими кадрами, Звенигородський район займає вигідне географічне розташування, знаходиться на перетині основних автошляхів, що здійснюють транспортне сполучення із сусідніми районними центрами, вважаємо, що при створенні на базі Звенигородської  центральної лікарні госпітального округу медичний заклад зможе надавати якісну медичну допомогу  жителям Городищенського району. Вважаємо недоцільним входження Городищенського району до Смілянського госпітального округу». Коментуючи звернення Володимир Кучер наголосив, що це є ще одним свідченням високого рівня медицини нашого району та авторитету її фахівців. І стратегія зміцнення матеріальної бази центральної районної лікарні є правильною, та в подальшому має бути продовжена. Також варто додати, що за окремими джерелами, при реалізації адміністративно-територіальної реформи основним критерієм створення нових районів буде наявність госпітального округу на території останніх. А значить у нас є досить високі шанси стати одним з центрів нової адміністративної одиниці.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь