A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Шляхи стимулювання роботодавців та взаємодія з органами місцевої влади щодо легалізації тіньової зайнятості, поліпшення умов праці та підвищення рівня заробітної плати

Дата: 13.10.2016 12:10
Кількість переглядів: 1006

 

        12 жовтня 2016 року в приміщенні Звенигородського районного центру зайнятості  відбулося засідання круглого столу на тему «Шляхи стимулювання роботодавців та взаємодія з органами місцевої влади щодо легалізації тіньової зайнятості, поліпшення умов праці та підвищення рівня заробітної плати».

 

         За круглим столом спілкувалися близько 20 осіб: фахівці Звенигородського районного центру зайнятості, представники місцевих органів влади,  представники профспілкових організацій району, соціальні партнери Звенигородського районного центру зайнятості, Головний державний інспектор з питань праці відділу з питань додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Черкаській області, представники роботодавців району.  На порядку денному обговорювались питання щодо відпрацювання механізмів, які мають забезпечити повну, продуктивну, безпечну зайнятість з гідною оплатою праці.

Відкрила засідання заступник директора Звенигородського районного центру зайнятості Людмила Грицай. Вона акцентувала увагу на тому, що на сьогодні в умовах тяжкого політичного та економічного стану в країні виникає необхідність підвищення соціальної відповідальності роботодавців та органів влади щодо забезпечення конституційних прав працівників у частині виплати гідної заробітної плати та забезпечення всіх соціальних гарантій. Також  вона зазначила, що боротьба з бідністю залишається найважливішим завданням соціальної політики, тому 23 серпня 2016 року підписана Генеральна угода про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Жанна Федоренко доповіла про послуги служби зайнятості для роботодавців, акцентуючи увагу на компенсації єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних осіб, компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, профнавчанні безробітних на замовлення роботодавців, надання ваучерів працівниками, віком понад 45 років для здійснення професійної перепідготовки та підвищення кваліфікації. Ж. Федоренко звернула увагу присутніх на зміни до  Закону Україні «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», а саме ст..14, в якій розширено перелік квотної категорії громадян. В ході конструктивного діалогу  присутні роботодавці дійшли згоди, що дані послуги  стимулюють на створення нових робочих місць, сприяють працевлаштуванню та підвищенню соціального захисту найбільш вразливих верств населення.

Головний державний інспектор праці територіальної державної інспекції з питань праці в Черкаській області Микола Мирошніченко наголосив, що приховування трудових відносин між роботодавцями та працівниками,  невиплата офіційної заробітної плати, несплата всіх обов’язкових платежів призводять до порушення закріпленого статтею 46 Конституції України права працюючих громадян на соціальний захист. Підвищення гарантій в оплаті праці є дійовим механізмом підвищення рівня життя населення та його платоспроможності.

            За круглим столом учасники обговорили чимало питань, які стосувалися проблем зайнятості, пріоритетні напрямки співпраці органів місцевого самоврядування, роботодавців та профспілок щодо підвищення рівня соціальної захищеності, покращення умов праці та життя населення. 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь