A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

ЗВЕРНЕННЯ щодо створення на базі Звенигородської центральної районної лікарні госпітального округу

Дата: 17.01.2017 12:11
Кількість переглядів: 1180

 

 

Прем’єр-міністру України

Гройсману В.Б.

 

Віце-прем’єр-міністру України Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

Зубку Г.Г.

 

Виконуючій обов'язки Міністра охорони здоров'я України

Супрун У.Н.

 

Народному депутату України Ничипоренку В.М.

 

Голові Черкаської обласної державної адміністрації

Ткаченку Ю.О.

 

Начальнику Управління охорони здоров'я Черкаської облдержадміністрації

Лобасу М.В.

 

Голові правління Українського фонду миру

Супрун Л.П.

 

Ми, депутати Звенигородської районної ради, глибоко стурбовані непослідовністю та відсутністю конструктивного підходу у сфері реформування медичної галузі в результаті чого жителі нашого та прилеглих районів можуть залишитися на узбіччі соціальних стандартів життя, поза межами ефективного, комфортного та доступного отримання якісних медичних послуг, гарантованих Конституцією України.

Ми добре розуміємо, що зволікання з реформами тільки погіршують ситуацію в медичній галузі, і саме тому звертаємося з ініціативою щодо створення на базі Звенигородської центральної  районної лікарні госпітального округу з включенням до зони його обслуговування Звенигородського, Шполянського, Тальнівського, Городищенського, Катеринопільського, Лисянського районів та міста Ватутіне на території яких проживає  близько 228 тисяч людей.

Звенигородська  центральна районна лікарня, загальною площею 25000 м2, одна з найбільших в області, розміщена в сучасних лікувальних корпусах, має  найкращу серед суміжних з нею районів матеріально-технічну базу, забезпечена кваліфікованими кадрами що дає можливість надавати якісну медичну допомогу хворим Звенигородського та прилеглих районів адже знаходитися на однаковій відстані  до найвіддаленіших населених пунктів сусідніх районів. Лише в 2016 році в лікарні було проліковано більше 10 тисяч пацієнтів з яких близько 20% з прилеглих районів

Приміщення лікарні, одне з небагатьох в області, переведено на альтернативні джерела теплопостачання в ньому здійснено заходи з теплозбереження; воно має вільні площі для створення нових відділень та розширення уже існуючих. Так лише в 2016 році проведено ремонтні роботи в неврологічному, травматологічному, отолорингічному, хірургічному та дитячому відділеннях на загальну  суму близько 2,5 мільйонів гривень.

В лікарні працює два міжрайонних відділення: акушерсько-гінекологічне, патології новонароджених, сучасне обласне відділення гемодіалізу (в області 4, сусідні розташовані в містах – Черкаси, Умань, Золотоноша), кабінет комп'ютерної томографії (в області такі кабінети є лише в містах – Черкаси, Умань).

В Звенигородському районі працюють міжрайонний суд, міжрайонна прокуратура, міжрайонне управління Служби безпеки України, міжрайонна податкова інспекція, міжрайонне управління Поліції, міжрайонна станція швидкої медичної допомоги, міжрайонний держлісгосп, будинок-інтернат для інвалідів обласного значення, унікальна спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю у селі Шевченковому, де навчаються обдаровані діти зі всієї України. Звенигородський район займає вигідне, географічне розташування і знаходиться посередині перетину основних автошляхів що здійснюють транспортне сполучення із сусідніми районними центрами та рівновіддалений від навколишніх прилеглих районів. Так відстань від Звенигородки до Городища- складає 54км., Шполи-35км., Тального-34км., Лисянки-25км., Катеринополя-18км., і до міста Ватутіне-10км.

Все це відповідає вимогам та критеріям визначеним Постановою Кабінету Міністрів України від  30.11.2016 №932 "Про затвердження Порядку створення госпітальних округів" та дасть змогу забезпечити гарантований своєчасний доступ населенню до якісних медичних послуг створить умови для ефективного використання бюджетних коштів, що спрямовуються на фінансування медичної галузі.

Переконані, що наші зусилля не будуть марними і в подальшому сприятимуть розвитку медичного обслуговування наших людей. Просимо Вас підтримати нашу ініціативу та сприяти її вирішенню на державному рівні.

 

 

 

З повагою

Голова районної ради                                        В.П. Кучер


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь