A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Відбулася чергова сесія районної ради

Дата: 04.10.2016 12:12
Кількість переглядів: 979

     30 вересня відбулося пленарне засідання восьмої сесії Звенигородської районної ради, яке провів голова райради Володимир Кучер.

 

В ході роботи депутати мали розглянути 50 питань порядку денного. Проте частина  питань була знята з розгляду, як такі, що не пройшли погодження постійної профільної комісії та президії ради відповідно. Зокрема з порядку денного були виключені окремі питання, що стосувалися затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок. В зазначених випадках  депутати мали підстави для сумнівів щодо підготовки пакету документів, необхідних в таких випадках та врахували заперечення сільських голів по визначених земельних наділах. Однак і без  цих питань народним обранцям вистачило роботи на майже чотири години продуктивної праці. Перед початком якої Володимир Кучер вручив нагороди окремим депутатам, учасникам АТО, благодійникам. Так медаллю «За благодійність» нагороджено депутатів районної ради: Юрія Фільченкова, Віктора Зайця та Володимира Міняйла, медаллю «25 років Незалежності України» - Юрія Осадчого. Нагороджені удостоєні відзнак за свій особистий і вагомий внесок у справу допомоги Збройним Силам України та благодійну волонтерську діяльність. Стоячи вітали учасники сесії вручення медалі «За оборону міста Щастя» бійцеві добровольчого батальйону» Айдар», жителю Звенигородки Антону Борисову.

     Депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету за перше півріччя 2016 року та внесли зміни до рішення районної ради "Про районний бюджет на 2016 рік".  Як повідомила начальник фінансового управління районної державної адміністрації Наталія Лаврінченко завдяки перевиконанню бюджету району за перше півріччя вдалося спрямувати частину фінансів на вирішення найбільш гострих питань. Зокрема перекриття даху Звенигородських шкіл №1 та №3. Особливу увагу депутати приділили розглядові питання «Про стан підготовки загальноосвітніх шкіл району до нового навчального року». Найбільшу тривогу в цьому сенсі викликала проблема газопостачання котелень шкіл з початком опалювального сезону. Враховуючи минулорічні перебої з опаленням навчальних закладів, за словами начальника відділу освіти Лариси Кочерги, в даний час всі зусилля спрямовані на укладання відповідних договорів з постачальником ПАТ «Черкасигаз.»  Гарячу дискусію викликав розгляд проекту рішення сесії «Про районну програму фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області, на 2016-2018 роки.» Депутати не погоджувалися надавати субвенцію обласному бюджету для фінансування ремонту доріг державного значення. Лише після втручання депутатів Черкаської обласної ради від Звенигородщини та постановки головуючим питання на повторне голосування рішення набрало необхідну кількість голосів. Того дня було схвалено ще низку важливих питань життєдіяльності району. Серед яких надання матеріальної допомоги громадянам, затвердження Статутів загальноосвітніх шкіл та дитячих дошкільних установ, призначення директора районного Будинку культури. Депутати внесли зміни до чисельності і структури виконавчого апарату районної ради, затвердили технічну документації з нормативно-грошової оцінки низки земельних ділянок,  внесли зміни до Програми зайнятості населення Звенигородського району на 2013-2017 роки та підтримали звернення районних рад області до інституцій центральної виконачої влади з земельних питань, завищених тарифів на енергоносії, незадовільного ремонту доріг та інших актуальних питань. Загальне схвалення дістало також звернення Звенигородсьткої районної ради до Президента України щодо сприяння в передачі приміщення колишньої державтоінспекції для потреб Звенигородського центру реабілітації дітей-інвалідів.

           Під час роботи сесії поіменне голосування проходило в тестовому              режимі за допомогою  обладнання та програмного забезпечення наданого однією із столичних фірм-розробників. Такий режим особистого волевиявлення дістав схвалення депутатів районної ради, оскільки він за своєю зручністю, простотою у користуванні та прозорістю є значно ефективнішим того, що застосовується районною радою. За внесеною ініціативою депутата Олександра Антонюка – виконавчому апарату ради дано доручення підготувати необхідні документи та розрахунки для придбання відповідної системи голосування.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь