A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Сезон 2016-2017 року завершено

Дата: 24.07.2017 12:39
Кількість переглядів: 933

27 червня-2липня у Хмельницькому відбувся ХVIII турнір з боксу серед молоді пам'яті Є.Кужельного, на якому честь Черкаської області відстоювали три боксери — Сійовуш Мухаммадієв 52 кг (Звенигородка) — ІІІ місце, Дмитро Майдаков 69 кг (Черкаси) — ІІІ місце, та Артем Декалюк +91 кг (Черкаси) — І місце.

Цей турнір ще називають майстерським. Бійцям, які здобувають на цих змаганнях 2-3 місця, присвоюють звання "Кандидат у майстри спорту України", а переможці стають майстрами спорту України. Але при умові, якщо у вазі не менше 8 бійців.

 У черкащанина Дмитра Майдакова у вазі 69 кг було 12 чоловік, але до цих змагань він уже підходив із званням "КМСУ". І його метою було лише 1 місце і звання "Майстра спорту", з якою він, на жаль, не впорався.

 А в іншого представника нашої області — Артема Декалюка у вазі +91 кг  заявилося лише 4 чоловіки, що не є нормою для виконання майстерського розряду.

 Інша справа зі звенигородчанином Сійовушом Мухаммадієвим, який до змагань мав ІІ спортивний розряд за срібло на чемпіонаті Черкаської області. На цих змаганнях в його вазі  до 52 кг було 12 бійців. Жереб вивів нашого бійця у 1/4 фіналу проти тернопільчанина В.Шморгуна, який Сійовуш пройшов без проблем. І вийшов у 1/2 фіналу проти господаря змагань із Хмельницького А.Рафаловського, якому, не без допомоги суддівської колегії, звенигородчанин поступився. Та ця тяжка бронза стала для нас переможною — новий кандидат у майстри спорту України зі Звенигородки — Сійовуш Мухаммадієв.

Традиційно, ми висловлюємо подяку людям, які допомогли нашому бійцю реалізувати свої напрацювання в залі і виступити на змаганнях такого високого рівня. А саме, ми дякуємо Юрію Григоровичу Слиньку, який профінансував поїздку і до останнього тримав руку на пульсі подій бійцівського рингу. Підтримував і вболівав за Сійовуша.

Ці змагання для команди федерації боксу "Кузня" були останніми в сезоні 2016-2017 років, після чого ми відправились на заслужені канікули.

Та перед цим підсумуємо роботу за рік. Отже, за останні 9 місяців наші боксери подорожували Черкаською,Кіровоградською, Хмельницькою, Рівненською,Миколаївською, Дніпропетровською, Волинською та Херсонською областями. Відвідали Умань, Жашків, Маньківку,Черкаси, Кропивницький, Первомайськ, Кам’янське, Хмельницький, Ковель, Скадовськ. Взяли участь у 19 турнірах і завоювали 37  золотих, 24 срібних та 35 бронзових нагород. Чотири наших боксери стали чемпіонами Черкаської області,  за що їм було присвоєно І спортивний розряд. А  Анастасія Ковальчук та  Сійовуш Мухаммадієв здобули звання "Кандидата в майстри спорту України" — перші в історії м.Звенигородка.

Анастасія Ковальчук була запрошена до збірної України, де разом із кращими "жінками-елітою" провела навчально-тренувальний збір. Як вважає тренерський штаб — це найбільше наше досягнення у цьому сезоні.

Крім того, неможливо не відзначити таку історичну подію, як перший Всеукраїнський турнір з боксу — "Кубок ЗвениГора", який став своєрідною заявкою від  Звенигородки Черкащині і всій Україні про наше зародження в сфері боксу й амбіції на майбутнє та конкурентоспроможність у боротьбі за медалі.

І чудовою кульмінацією сезону став  відпочинок   юних спортсменів у оздоровчому таборі "Звенигора". Подяка насамперед голові Звенигородської районної ради  В.Кучеру — за надану можливість, та директору табора А.Неумитому — за теплий прийом.

Підсумовуючи, хотілося б сказати, що для успіху в нашій справі потрібні цілеспрямованість тренера, бажання дитини і батьківська підтримка. Та ще потрібна підтримка спонсорів і місцевої влади. Цей рік засвідчив, що все це  у нас є, а це значить, що ми рухаємося в правильному напрямку. А отже, ми матимемо нові перемоги і підніматимемось все вище, аж до самого Олімпу — разом до перемоги! 

 

За матеріалами районної

газети "Шевченків Край"


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь