A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Організація громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру.

Дата: 25.01.2019 12:40
Кількість переглядів: 598

На сьогодні, в умовах нестачі вільних робочих місць для постійної зайнятості, особливого значення набувають громадські та інші роботи тимчасового характеру. Участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу та є джерелом додаткового прибутку, засобом переходу до постійного працевлаштування.

Так Звенигородською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості протягом 2018 року було працевлаштовано на громадські роботи 67 осіб, на інші роботи тимчасового характеру – 537 осіб з числа безробітних.

Як приклад успішної співпраці з органами влади можна привести організацію громадських робіт по інформуванню населення району стосовно порядку отримання житлових субсидій, технічної підготовки та упорядкування документації по субсидіях в Управлінні соціального захисту населення Звенигородської РДА. Протягом січня-грудня 2018 року до Управління соціального захисту на оплачувані громадські роботи працевлаштовано 48 осіб, що сприяло зменшенню навантаження на спеціалістів управління в період оформлення та нарахування житлових субсидій населенню району.

Також протягом 2018 року успішною та суспільно корисною була співпраця Звенигородської районної філії з виконкомами Шевченківської та Тарасівської сільських рад. На території даних населених пунктів на умовах співфінансування організовувались громадські роботи соціального спрямування, зокрема, заготівля дров для опалення об`єктів соціальної сфери, на яких працювало 17 безробітних осіб, та проведення ремонтних робіт на  об`єктах соціальної сфери, на яких відпрацювало 2 особи з числа безробітних.

Тимчасові робочі місця у минулому 2018 році в переважній більшості створювались на сільськогосподарських підприємствах району, на які було працевлаштовано близько 500 осіб з числа безробітних.

Така співпраця Звенигородської районної філії Черкаського ОЦЗ з роботодавцями району приносить суспільну користь та сприяє соціально-економічному розвитку громад, а також надає безробітним можливість отримати додаткові доходи та мотивацію для подальшого працевлаштування.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь