A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Одвічний біль – Афганістан

Дата: 22.12.2015 14:45
Кількість переглядів: 828

22грудня голова Звенигородської районної ради Володимир Кучер взяв участь в пам’ятних заходах присвячених введенню контингенту військ колишнього Радянського Союзу в Афганістан.

Цими грудневими днями минає вже тридцять шість років від тієї дати 27 грудня 1979 року, коли розпочалася  безглузда і кровопролитна війна на далекій, чужій афганській землі, котра забрала тисячі життів молодих хлопців-солдат, скалічила безліч доль та принесла горе в родини.

 

Саме про невщухаючу біль та пам'ять  Афганістану і говорили зі сцени актової зали учні міської школи ім. Тараса Шевченка де і відбувався захід. На зустріч були запрошені воїни-інтернаціоналісти, молодь, керівники району та міста. Болем у серці та скупими чоловічими сльозами відгукувались у присутніх слова віршів та пісень,  відеофрагментів, спогадів про страхіття афганської війни, загиблих товаришів та біль матерів, втративших своїх синів. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих   воїнів, зазначивши, що тільки із цієї школи  четверо її вихованців не повернулися живими до рідних домівок. Учні та виступаючі  намагалися довести, що будь-яка війна – це страшна трагедія і горе втрат,  закликали берегти мир і пам’ятати та поважати ветеранів воїнів – інтернаціоналістів, які пройшли через такі трагічні життеві випробування. Вони на це заслуговують тому що чесно і до кінця виконали свій військовий і чоловічий обов’язок. На останок учасники зустрічі поклали квіти до маятника загиблим в Афганістані учням школи.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь