A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Володимир Кучер взяв участь в роботі наради-семінару з питань реформування медичної галузі Черкащини

Дата: 22.03.2018 14:55
Кількість переглядів: 657

   21 березня голова районної ради Володимир Кучер взяв участь у в роботі Черкаської обласної регіональної організації Всеукраїнської асоціації районних та обласних рад, що проходила в Черкаській обласній раді за ініціативи та головування її очільника Олександра Вельбівця. В програмі зібрання відбулося навчання у фаховій  майстерні на тему „Секторальні реформи, як невід’ємна складова процесу децентралізації: медицина,” організованого  в рамках Проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується Асоціацією міст України у партнерстві з Українською асоціацією районних та обласних рад

    Програма навчань передбачала обговорення проблемних питань із зазначеної теми та шляхів їх вирішення, а також аналіз нормативно-правової база на предмет практичного застосування законів та підзаконних актів. Разом з модератором учасники обговорювали механізм автономізації медичних установ, планування ефективної мережі надання первинної медичної допомоги, а також основні завдання органів місцевого самоврядування в цій сфері на 2018 рік.
    Фахова майстерня проводилася  в інтерактивній формі, де учасники після презентованої теми, мали змогу поставити питання модератору, обмінятися враженнями, практичним досвідом в реалізації медичної реформи в регіонах та дискутувати з найбільш актуальних тем.

    Практичний характер мала наступна частина роботи зібрання в ході якої відбулася зустріч з керівниками медичних закладів Черкащини. Учасники  наради-семінару ознайомилися також з діяльністю комунальних медичних установ обласної ради – «Черкаський обласний онкологічний диспансер" та "Черкаська обласна дитчя лікарня."  За окремими показниками та видами медичних послуг і оснащення  ці установи є унікальними на теренах всієї України. Диспансер оснащений сучасним лікувально-діагностичним обладнанням. Активно впроваджуються нові методи діагностики та лікування хворих. Зокрема впроваджено імуногістохімічні дослідження, запроваджені об'ємні, реконструктивні, комбіновані операції, проводяться високотехнологічні хірургічні втручання для одномоментної або відстроченої реконструкції післяопераційних дефектів. Сьогодні на території закладу площею 5,5 га – розташовані стаціонар, поліклініка, неонатальний центр, великий ігровий майданчик. Черкаська обласна дитяча лікарня є першим державним медичним закладом такого рівня, збудованим за часів Незалежної України, і, головне – найсучаснішою лікарнею для дітей з можливостями надання медичної допомоги на міжрегіональному рівні.

    Підсумком роботи  стало напрацювання спільного рішення з основних принципів розвитку медичної галузі області та закладів охорони здоров’я на регіональних рівнях, а також співпраця органів місцевого самоврядування по забезпеченню закладів третього рівня надання медичної допомоги  сучасним високотехнологічним діагностичним обладнанням. 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь