A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Безпека – це наша справа

Дата: 06.05.2016 15:14
Кількість переглядів: 793

Попереджений – значить озброєний. Цей вислів, якщо поглянути на нього з точки зору безпеки праці, можна перефразувати: якщо знаєш про існуючу небезпеку – її виникнення можна попередити або значно зменшити наслідки. Починаючи з 2013 року на підприємстві ПАТ «Звенигородський сироробний комбінат» проводяться Тижні безпеки, приурочені Всесвітньому дню охорони праці, що відзначається 28 квітня.

 

Заходи, які відбуваються у рамках Тижня безпеки допомагають кожному працівникові підприємства відчути себе людиною, від рішучих та умілих дій якої залежить її власне життя і здоров’я та безпека колег. Під час відкриття 4-го Тижня безпеки, який цього року проходив у період з 25 по 29 квітня, працівників сироробного комбінату було ознайомлено зі станом виробничого травматизму в Україні, області, районі та на підприємствах Групи «Savencia», до складу якої входить і ПАТ «ЗСК». Також було організовано перегляд та обговорення навчального фільму, повідомлено цілі щодо розвитку загальної культури безпеки праці на підприємстві, озвучено Статут з безпеки та здорових умов праці Групи, головними тезами якого є: 

- дотримання законодавства з ОП і ТБ; 

- використання досвіду Групи «Savencia»; 

- наявність діалогу між роботодавцем та працівником як джерела постійного вдосконалення; 

- пильність по відношенню до себе та інших.

Використання цих тез кожним з учасників виробничого процесу, незалежно від посади, повинно зменшити виробничий травматизм, аж до його відсутності. Впродовж Тижня безпеки відбулися тематичні тренувальні заходи, у ході яких працівники на чолі з керівниками виробничих цехів Павловою Н.О., Ніколаєнком Є.В., Комаринською Т.О. навчались діям зі звільнення потерпілого від дії електричного струму та наданню першої долікарської допомоги потерпілому, що не виказує ознак життя із застосуванням тренажера-манекена. Навчання проводив головний енергетик підприємства Йовченко В.О. 28 квітня було проведено спільне тренування працівників ПАТ «ЗСК» та рятувальників ДПРЧ-6 м. Звенигородки з ліквідації імітованої пожежі з витоком аміаку у компресорному цеху. Під час тренування продемонстровано дії добровільної пожежної дружини підприємства у складі голови ДПД Андріуци О.В., членів дружини Фесенка П.Г. та Сідлецького П.М., а також працівників компресорного цеху. Тренування показало злагодженість дій, впевненість, рішучість, практичні вміння та навички працівників, готовність до ліквідації пожежі та витоку аміаку. За викликом до місця аварії вчасно прибули рятувальники, які долучились до ліквідації навчальної аварії, встановили водяну завісу та загасили пожежу. У заключний день Тижня безпеки начальником компресорного цеху підприємства Дзюбою І.І. було проведено навчання з використання протигазів у випадку витоку небезпечних хімічно активних речовин. Підсумовуючи 4-й Тиждень безпеки з впевненістю можна сказати, що практика проведення комплексних заходів, які поєднують теоретичне навчання та тренувальні дії, є вкрай необхідною для привернення уваги до необхідності дотримання норм охорони праці на підприємстві працівниками усіх рівнів. Під час його проведення працівники ПАТ «Звенигородський сироробний комбінат» отримали низку практичних навичок та засвоїли знання щодо дій у критичних ситуаціях. Адже, значно ефективніше вибудувати системну безпечну поведінку кожного працівника, спрямувавши її на профілактику виникнення виробничого травматизму, професійних захворювань та зменшення ризиків на робочому місці, ніж ліквідовувати наслідки власної безвідповідальності ціною життя та здоров'я.

 

Інженер з охорони праці ПАТ «ЗСК»           Олександр Лаврінченко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь