A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Звенигородська районна рада звертається до потенційних інвесторів

Дата: 13.12.2017 15:22
Кількість переглядів: 799

      Звенигородська районна рада звертається до потенційних інвесторів з проханням розглянути пропозицію щодо проведення реконструкції житлового будинку розташованого у м. Звенигородці Черкаської області по вул. Богдана Хмельницького,1а. Згадана п’ятиповерхова будівля здана в експлуатацію в 1988 році і в минулому перебувала в державній власності та призначена і використовувалась, як учнівський гуртожиток місцевого професійно-технічного училища. У зв’язку з реорганізацією зазначеного закладу в 2008 році споруду  передано у спільну власність територіальних громад міста та сіл Звенигородського району. На той час в приміщенні ніхто не проживав, а комунікації життєзабезпечення були повністю  відключені. Однак, як з’ясувалося згодом, за адресою розташування гуртожитку виявилися зареєстрованими 61 особа з числа колишніх працівників СПТУ-34 та інших громадян, які не мали жодного відношення до нього.

      Як планувалося попередньо, в будівлі, після перепрофілювання та проведення належних робіт, мали надати квартири працівникам соціальної сфери району. Однак місцевий бюджет не мав для цього достатньої кількості фінансового ресурсу. А пошуки інвесторів унеможливлювалися наявністю зареєстрованих там людей. Станом на 21 листопада 2017 року всі зареєстровані в гуртожитку особи за рішенням суду зняті з реєстрації. Районною радою виготовлено свідоцтво на право власності та державний акт на землю під самою спорудою та на обслуговуючу територію площею близько одного гектара. В цілому будівля залишається придатною до подальшої експлуатації хоча і потребує значних капіталовкладень.  Керівництво району, депутатський корпус районної ради, громадськість глибоко стурбовані подальшою долею об’єкту.  На жаль бюджет Звенигородського району є дотаційним та не в змозі самотужки  профінансувати такі масштабні фінансові витрати. Будинок знаходиться в самому центрі міста та має загальну площу 3750 квадратних метрів. Після реконструкції там можливо отримати до 40 квартир, дефіцит достатньої пропозиції яких на ринку житла гостро відчувається вже сьогодні. Питання набирає ще більшої актуальності у зв’язку з утворенням у Звенигородці на базі центральної районної лікарні госпітального округу з входженням до нього кількох прилеглих районів та потребою залучення значно більшої кількості спеціалістів медичної галузі для його якісного функціонування. Як потенційно привабливий для інвесторів об’єкт виступає ще й з точки зору свого вигідного розташування. Адже Звенигородський район є  третім за величиною та кількістю населення районом Черкащини. Через м.Звенигородку проходить дорога державного значення Черкаси-Умань(відстань до Черкас-110км, до Умані-74 км).    Зважаючи, що на Звенигородщині народився Тарас Григорович  Шевченко, тут на території Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» розташовані одні з найвідоміших українських святинь - місця де він народився та провів дитячі роки, в район щорічно приїздять тисячі туристів зі всієї України та закордонні гості. Тож існує крайня потреба в готелі. В цьому сенсі  важливим є і наявність в районі найбільшого в центральній Україні  гірськолижного курорту «Водяники», де наплив відпочиваючих, особливо в зимовий період, значно перевищує пропозицію по їх розміщенню.  

      На даний час ведеться активний пошук зацікавлених інвесторів та можливих варіантів розв’язання проблеми на взаємовигідних умовах.  Ми готові до будь-яких форм співпраці та співфінансування в даному напрямку та пропонуємо  розглянути нашу пропозицію з метою вироблення ймовірних шляхів спрямованих на вирішення подальшої долі споруди.

Сподіваємося на співпрацю.

 

З повагою,

Голова Звенигородської районної ради                                                                                          В.П. Кучер


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь