A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У травні 2020 року пенсіонери Черкащини отримають проіндексовану пенсію

Дата: 12.05.2020 15:36
Кількість переглядів: 636

Індексацію пенсії з 1 травня проведено Пенсійним фондом України на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області інформує, що пенсію перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. 

Перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень) 355,17 тис. пенсіонерів області. Розмір пенсії підвищено 300,44 тис. осіб.

Проіндексовану пенсію буде зараховано на рахунки в банках або виплачено через АТ «Укрпошта» у встановлені пенсіонерам дати виплат.

Перерахунок пенсії проведено згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року № 124.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», під час збільшення заробітку, з якого обчислюється пенсія, враховується 50 % показника зростання споживчих цін за попередній рік та 50 % показника зростання заробітної плати за рік, що передує року, в якому проводиться збільшення. 

У 2019 році індекс зростання споживчих цін становив 4,1 %, а показник зростання заробітної плати за попередній рік – 17,85 %.

Показник збільшення в 2020 році становить 11 % ((4,1%+17,85%) / 2).

           Перерахунку підлягають пенсії, обчислені:

- за Законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» 

- відповідно до статей 54 і 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» у розмірі відшкодування фактичних збитків;

-пенсії по інвалідності військовослужбовцям строкової служби та членам їхніх сімей у зв'язку з втратою годувальника, обчислені за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»

      Водночас якщо щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (окрім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб, які одержують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» з урахуванням страхового стажу, передбаченого абзацом першим частини першої етапі 28 зазначеного Закону (чоловіки — 35, жінки — 30 років), не досягає 2100 грн, таким особам надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Ця доплата враховується під час подальших перерахунків пенсії.

      На коефіцієнт 1,11 збільшується показник середньої заробітної плати    (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески і який враховується для    обчислення пенсії, станом на 1 жовтня 2017 року, збільшений із 1 березня 2019    року на 1,17.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь