A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Робоча поїздка голови районної ради

Дата: 22.07.2020 16:39
Кількість переглядів: 1055

       

 22 липня голова районної ради Володимир Кучер в рамках робочої поїздки відвідав села Хлипнівку та Майданівку. Разом з сільським головою Павлом Дубіцьким було оглянуто заклади соціальної сфери, об’єкти районної комунальної власності розташовані на території Хлипнівської сільської ради. Голова районної ради також поспілкувався з місцевими жителями, цікавився їхніми проблемами. Значна увага була приділена місцевій школі в якій навчаються 34 учні та 9 дошкільнят. Хоча на календарі лише середина липня в освітньому закладі все готове до початку нового навчального року. На подвір’ї та в приміщенні все до ладу.  Школа невелика, компактна, опалюється твердопаливним котлом. На опалювальний сезон вже забезпечена дровами. Для школярів організовано дворазове, безкоштовне гаряче харчування. Звичайно як і в кожній установі є проблеми, але тут вони вирішуються спільними стараннями сільської ради, директора та педагогічного колективу, батьків і місцевих спонсорів.

    Окремою болючою точкою для Хлипнівки та Майданівки є існування місцевих фельдшерсько-акушерських пунктів. Кілька років тому за міністерським розпорядженням вони мали бути зачинені. Однак розуміючи виняткову важливість цих медичних закладів для сельчан на їх захист тоді стали голова районної ради з депутатами та сільським головою. Завдяки їх зусиллям та фінансової допомоги Хлипнівської сільської ради ФАПи сьогодні працюють. Ось і на час візиту голови районної ради там було велелюдно. Цікавився Володимир Кучер і проблемними питаннями та у вирішенні окремих з них обіцяв допомогти, зокрема щодо збільшення лімітів на електроопалення у Майданівському ФАПі.

      Володимир Кучер ознайомився також і з роботою унікального на теренах Звенигородщини виробництва розташованого у Хлипнівці – ТОВ "ТЕРРА ДА БОСКО УКРАЇНА." Підприємство з іноземними інвестиціями, що розмістилося в розбудованих старих приміщеннях колишнього колгоспу, працює у селі всього кілька років  та є одним із наповнювачів сільського бюджету. Але головне, що за короткий термін там створено 26 робочих місць і в найближчій перспективі очікується їх ріст до 50. Працюють тут мешканці Хлипнівки та Майданівки, а також із Звенигородки, Гудзівки, Почапинців та Шестеринець. А займається ТЕРРА ДА БОСКО переробкою деревини дуба, зокрема виготовленням складових компонентів щитового паркету та експортує продукцію до Європи.  Із запуском нових потужностей виробництво вийде на повний цикл переробки деревини з виготовленням паркетної дошки. У розмові з керівництвом підприємства Володимир Кучер зазначив, що підприємцям, які створили в районі хоча б одне нове робоче місце треба обов’язково дякувати, а таким інвесторам, що надають роботу десяткам наших жителів потрібно низько вклонитися та всіляко сприяти в їхній діяльності. 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь