A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Чарівне жіноцтво вітали з головної сцени району

Дата: 06.03.2018 16:57
Кількість переглядів: 1072

    Уже вдруге поспіль на Звенигородщині проводиться, відроджений після тривалого часу, за ініціативою районної ради конкурс «Жінка року». Його лауреатами стають найкращі представниці прекрасної статі нашого краю, котрі гармонійно поєднують роботу, творчість, родину і громадську діяльність.

    Повідомлення про конкурс,  як і годиться, відбувалося публічно.  Про що було за місяць поінформовано в мережі інтернет на офіційній  сторінці  районної ради та у відомих  соціальних мережах, а також розміщено на шпальтах районної газети. Висування номінанток здійснювалося трудовими, профспілковими колективами, керівниками установ, громадськими організаціями, а також пересічними громадянами. Простіше кажучи подати претендентку на конкурс мав можливість кожен.  Хто ж із учасниць найбільше вартий перемоги, визначали авторитетні члени оргкомітету з числа депутатів районної ради, представників галузевих напрямків наймасовіших в районі професій,, члени жіночих громадських обєднань.    Здавалось на перший погляд звична справа видалася не з простих. Протрібно було з представниць різних професій у дванадцяти номінаціях визначити найдостойніших. У кожної з яких своя історія успіху, своя доля, свої вподобання, свої досягнення, але всіх об’єднує і вирізняє серед інших те, що усі вони непересічні, яскраві особистості, люди які творять і рухають вперед історію рідного краю. 

       Тож, знайомтесь – кращі жінки Звенигородщини 2017 року:

 -  В номінації «Земний янгол» - серед лікарів за високий професіоналізм, сумлінну працю, відданість обраній професії  Кібальнік Наталія Миколаївна - лікар загальної практики сімейної медицини, м. Звенигородка, висококваліфікований спеціаліст та чуйний лікар.

 - В номінації  «Відданість громаді» - серед працівників органів місцевого самоврядування за сумлінне, професійне виконання обов’язків Цегельна Валентина Григорівна - сільський голова с. Юрківки, котра уже шість скликань поспіль починаючи з 1994 року обирається на цю посаду. За високі досягнення у праці нагороджена Державною Урядовою нагородою імені Софії Русової, а також медаллю «За відданість громаді» та орденом «Почаївської ікони Божої Матері Української православної церкви».

 - В номінації  «Жінка – берегиня роду» - серед  багатодітних матерів району за високі почуття материнства, відповідальність, гідне виховання дітей   Заремба Іванна Миколаївна - багатодітна мати із села Рижанівки, котра народила і виховала  5  власних  та 3 прийомних дітей. Всі діти  зростають добропорядними,  чуйними, працьовитими людьми.

- В номінації «Сестра милосердя» серед медичних сестер -  Курінна Наталія Іванівна - старша медична операційна сестра операційного блоку Звенигородської центральної районної лікарні.  21 рік працює вона у головному медичному закладі району.  Протягом останніх 10-ти років на посаді старшої операційної медичної сестри. Має вищу кваліфікаційну категорію.

   - В номінації    «Кращий дошкільник» - серед працівників дитячих садочків, за творчу працю, професійне виконання обов’язків - вихователь дошкільного навчального  закладу ясел-садка №4 "Берізка", м. Звенигородка   Ялинська Тетяна Савеліївна  - спеціаліст першої категорії, відповідальний, досвідчений, творчий педагог. Застосовує інноваційні освітні методики й технології в роботі з маленькими вихованцями.

  - В номінації  „Кращий педагог” серед  працівників у сфері освіти - вчитель хімії та біології Звенигородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Звенигородської районної ради Осадча Валерія Петрівна.  Учні, яких вона навчає, мають високий рівень знань, умінь та навичок з предметів природничого циклу. Успішно складають тести під час зовнішнього незалежного оцінювання, щороку стають переможцями обласних етапів всеукраїнських олімпіад з хімії, біології та екології. Отримують районні стипендії за високі досягнення у навчанні. 

   - В номінації   «Кращий працівник культури»   за талановитість, творчу наснагу, вагомий внесок  у розвиток національної культури та духовності - Карпенко Наталія Іванівна - керівник народної аматорської хорової капели  та художній керівник Шевченківського сільського Будинку культури, котрий під її керівництвом є одним із кращих у районі. Тільки у 2017 році його творчі коллективи прийняли участь у 8 обласних святах, фестивалях та конкурсах, а народна аматорська хорова капела Шевченківського СБК у листопаді  взяла участь у Міжнародному конкурсі «Україна єднає світ»(м.Київ)  і стала Лауреатом першої премії.    

   - В номінації «Бізнес-леді» серед приватних  підприємців району  за  розвиток  середнього і малого  бізнесу та серед власників ресторанів та кафе-барів за розроблену концепцію, вишуканий асортимент меню, високу  культуру обслуговування - приватний підприємець, власниця мережі магазинів "Велес", м. Звенигородка  Глущенко Олена Володимирівна за внесок у розвиток інфраструктури міста, створення робочих місць та допомогу нашим військовим, що перебувають у зоні проведення бойових дій на Сході держави, надання фінансової підтримки захисникам України.

   - В номінації «Дбайливе серце»  серед працівників сфери соціального захисту населення за сумлінну працю щодо соціального захисту пільгових категорій   Могилко Ніна Павлівна, сестра-господиня Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих, яка вже 43 роки працює в будинку-інтернаті, очолючи  підрозділ, що налічує 112 осіб. Постійно докладає зусиль, щоб підопічним було затишно, комфортно, та зручно. Нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеню, Почесними грамотами Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради.

   - В номінації «Дух творчого пошуку» серед майстринь ужитково-прикладного мистецтва за високі досягнення, збереження культури українського народу, вміння зацікавлювати молоде покоління творити власними руками - керівник зразкової студії образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва "Чарівниця" Звенигородського центру дитячої та юнацької творчості  Дяченко Любов Володимирівна.   З 2003 року працює керівником гуртків художньо-естетичного напрямку у центрі дитячої та юнацької творчості. Її визнано  лауреатом обласної виставки передових педагогічних технологій «Освіта Черкащини» за методичний посібник «Розвиток креативності під час використання нетрадиційних технік малювання». Вихованці студії, котру вона веде, є переможцями обласних та всеукраїнських конкурсів дитячої творчості.

    - В номінації «Кращий працівник сільськогосподарського виробництва» - серед працівників сільського господарства за високі досягнення у розвитку сільськогосподарського виробництва, підвищення його ефективності  Гуцало Валентина Вікторівна – оператор машинного доїння СТОВ "Неморож", с.Неморож.   Завдяки сумлінному ставленню до роботи, закріплені за нею 41 корова завжди доглянуті, чисті, нагодовані. Вона має  високі надої від однієї корови-6500 літрів молока за рік та 266500 літрів від усієї групи корів.

    - В номінації   «Жінка – громадський діяч» - за особистий внесок  у  розвиток жіночого громадського руху, за волонтерську діяльність  - голова ради ветеранів м.Звенигородки Мартиненко Алла Михайлівна. Починаючи з  2015 року вона очолює міську організацію ветеранів війни і праці, опікуючись проблемами ветеранів міста. За її ініціативи було  організувано клуб дозвілля «Ветеран» при районному Будинку культури. Учасниця народної аматорської хорової капели районного Будинку культури.  Користується заслуженим авторитетом серед колег та громадськості міста.

    Підведення підсумків конкурсу та нагородження жінок-переможнець відбулося 6 березня в районному Будинку культури під час святкування Міжнародного жіночого дня. З головної сцени району лауреаток привітали та вручили подарунки, дипломи переможців і квіти чоловіки - депутати районної ради Леонід Циба, Володимир Лозовий, Юрій Фільченков, Віктор Заєць, Олег Голуб, Сергій Рубан, Василь Цегельний, Сергій Лебединець. Василь Зарубайко, Олександр Кохан, Юрій Алексєєв та Дмитро Шукало, котрий ще й подарував зі сцени зворушливу пісню в особистому виконанні. На початку святкової програми до присутніх з привітальним словом звернувся організатор заходу голова районної ради Володимир Кучер та разом зі словами найвишуканіших поздоровлень на адресу жіноцтва декламував віршовані рядки присвячені кращій половині людства, а також вручив грамоти районної ради «За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію та з нагоди Міжнародного жіночого дня:

  • Черняковій Людмилі Станіславівні – виконуючій обов’язки директора ТОВ «Меркурій ТВ-плюс»;
  • Носальській Наталії Петрівні – сестрі медичній молодшій-санітарці поліклінічного відділення центральної районної лікарні;
  • Голезі Марині Володимирівні – приватному підприємцеві рекламної агенції «Арт Стрім»;  
  • Прокопенко Оксані Миколаївні – провідному бухгалтеру Центру поштового зв’язку №4;
  • Дорошенко Людмилі Іванівні – коменданту гуртожитку державного навчального закладу «Звенигородський центр підготовки і перепідготовки робітничих кадрів».

     Не обійшлися урочистості і без традиційних фото та квітів усім жінкам, що завітали того сонячного, весняного дня до районного Будинку культури на свято ніжності, чарівності і краси.

     Святковий концерт для всіх присутніх приготували та від щирого серця подарували юні таланти, творчі працівники, аматори мистецтва та учасники художньої самодіяльності Шевченкового краю. 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь