A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У Вільшанській громаді урочисто відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Дата: 09.04.2021 15:36
Кількість переглядів: 366

9 квітня 2021 року відбулося відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини, збудованої в ході реалізації державного проєкту будівництва сільських лікарських амбулаторій «Доступна медицина». Її спорудили в селі Вербівка Вільшанської територіальної громади, яка об’єднує 17 сільських населених пунктів, де проживають 9333 мешканці.

На урочистому відкритті амбулаторії, яка тиждень тому розпочала роботу в новому приміщенні, побували голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко, народний депутат України Андрій Стріхарський, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, голова Вільшанської громади Сергій Адомський. Спорудження лікувально-профілактичного закладу розпочато у 2019 році за рахунок коштів державного й місцевого бюджетів на умовах співфінансування. У штаті закладу створено 6 робочих місць.

Очільник Черкащини зауважив, що розвиток медицини є пріоритетом обласної влади, тому заплановано, поряд з іншими соціально значущими змінами в галузі, відкриття 49 нових амбулаторій із сучасним обладнанням для лікування й діагностики різних захворювань, які забезпечуватимуться службовим автомобілем для невідкладної допомоги.

У своїх виступах керівники й гості привітали жителів з подією, на яку очікували більше ста років, адже раніше амбулаторія працювала в холодному й старому приміщенні, збудованому в 1915 році. Відтепер у територіальній громаді з’явився заклад, у якому дбатимуть про здоров’я й комфорт жителів на більш сучасному рівні, а медицина стане доступнішою як дорослим, так і дітям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь