A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Пам'ятаємо. Перемагаємо

Дата: 09.05.2021 02:11
Кількість переглядів: 392

У День пам’яті та примирення голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, його заступник Ярослав Попко, голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, міський голова Олександр Саєнко взяли участь у заході «Запали свічку пам'яті", що відбувся у Звенигородці на Пагорбі Слави.

Ця подія, започаткована в адміністративному центрі Звенигородського району, яка об'єднала жителів краю, керівництво й працівників органів виконавчої влади й місцевого самоврядування, установ та організацій, депутатів, школярів, педагогів, молодь, спонукала кожного присутнього згадати страшні події Другої світової війни, вшанувати пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом.

Схиляючись у німій зажурі перед стелою з викарбуваними прізвищами загиблих земляків, і діти, й дорослі вкотре усвідомлювали героїчну й водночас трагічну роль, яка судилася українцям у Другій світовій. Боляче, що й сьогодні Україна, як і 76 років тому, є епіцентром протистояння. Тримаючи в руках лампадки як символи туги й пам'яті за мужніми визволителями, які полягли, виборюючи мир, переосмислювали цінність волі, важливість слів "Пам'ятаємо. Перемагаємо", які з 2015 року є гаслом відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги в Україні. Вдивляючись у мирне вечірнє небо над Пагорбом Слави, вірили, що молоде покоління, яке знатиме історичне минуле, буде гідними нащадками дідів і прадідів зі щирим патріотизмом у серці, національною самосвідомістю в душі та з активною громадянською позицією в житті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь