A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Вшанували пам'ять безвинних жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2021 12:53
Кількість переглядів: 346

Щорічно в третю неділю травня, у День пам'яті жертв політичних репресій,  в Україні з болем у серці й тугою в душі згадують тих, чию долю понівечили політичний геноцид комуністичної влади, несправедливі залякування, сфабриковані засудження, страшні розстріли, суворі в'язниці, нестерпні виправно-трудові табори. Унаслідок Великого терору 1937-1938 років знищено політичну,  мистецьку, наукову еліту, деформовано суспільні зв’язки. З року в рік усе більше українців - свідків тих трагічних подій ідуть за межу вічності, тож обов'язок кожного із нас – знати, берегти важку правду про минуле та гідно шанувати пам'ять про безвинних жертв.

16 травня 2021 року голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, голова Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський та помічник-консультант депутата Звенигородської районної ради Олега Голуба Дмитро Вовк схилили голови, поклали квіти й запалили лампадки біля пам'ятного знаку «Жертвам політичних репресій у ХХ столітті», який встановлено в м.Шпола біля Храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церки України.Привернення уваги українців до трагічних подій, викликаних насильницьким упровадженням комуністичної ідеології, є  важливим, адже  терор і репресії вразили науковців, політиків, військових, священників, представників культури, селянство. Майже півтора мільйона осіб (із них понад 50% українців) за період від початку 20-х і до кінця 80-х років ХХ століття, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, було заарештовано. Їм довелося пройти тюрми, заслання, виселення, каторги, табори,  примусове перебування в психіатричних закладах, а найстрашніше – розстріли. 

Сьогодні, коли сотні українців поневолюються в полоні агресора, коли жорстоко переслідуються кримські татари в анексованому Криму, є важливими незламний дух, віковічне прагнення до свободи й щира любов до України, за що вдячні воїнам, які нині в суворих реаліях виборюють мир.  

Нехай у цей день щира молитва, схилені голови, запалені свічки й тихі спогади стануть виявом нашої пам'яті, згуртують українців у прагненні до єдності, справедливості.

Не забуваймо українців, чиї долі понівечили варварські методи розправи. Вічна їм пам'ять. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь