A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Діалог із громадами як інструмент згуртованої взаємодії

Дата: 19.05.2021 11:32
Кількість переглядів: 384

18 травня 2021 року в м.Звенигородка відбулася робоча нарада за участю голів територіальних громад новоутвореного Звенигородського району, керівників виконавчого апарату Звенигородської районної ради та структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Голова Звенигородської районної ради Сергій Струк у своєму виступі зосередив увагу на тому, що місцеве самоврядування, перебуваючи на завершальному етапі децентралізації, повинно якісно працювати в нових територіальних, організаційних, бюджетних умовах та нести за це відповідальність. Звертаючись до присутніх учасників як до команди однодумців, Сергій Михайлович акцентував на важливості будувати з кожною громадою партнерські відносини.

Цілковито поділяючи з головами громад стурбованість, як чинити з отриманим після укрупнення Звенигородського району майном райрад: лікарнями, спортивними школами, будинками культури, школами, де брати кошти на його утримання, голова районної ради окреслив коло спільних проблем, що виникли в територіальних громадах, які неможливо розв’язати на базовому рівні. Це й надання якісних послуг населенню закладами соціальної сфери, і доступність освітніх послуг дітям, які проживають у віддалених населених пунктах від центру громади, і вивіз та утилізація твердих побутових відходів, і автобусне сполучення між населеними пунктами громади та із районним центром, і утримання закладів первинної та вторинної медицини, а також стан та утримання доріг місцевого значення.

«В умовах децентралізації на місця передано не лише багато повноважень, але й відповідальності. Працюючи спільно, ми можемо досягти успіху. Така співпраця райради і 17 громад району – це інструмент, що дає можливість об’єднати управлінські, фінансові, майнові ресурси, щоб втілити ті проєкти, які одній громаді не під силу. Звенигородська районна рада завжди підтримуватиме як досвідчені громади, яким судилося стати першопрохідцями, так і новостворені, котрі ще тільки розпочали формувати власний досвід роботи", - запевнив присутніх керівник районної ради.

У нараді взяв участь заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Черкаській області Анатолій Мовчан, який розповів про реалізацію стратегії взаємодії з територіальними громадами з метою збільшення надходжень до місцевого бюджету.

Начальник Звенигородського районного відділу поліції Олег Міщенко презентував мету й етапи впровадження системи відеомоніторингу «Custody Records», що допомагатиме стежити за дотриманням прав людини при затриманні, недопущенням перевищення повноважень поліцейськими, захищатиме й самих правоохоронців від можливих провокацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь