A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Ініціативу депутата втілено

Дата: 25.05.2021 10:23
Кількість переглядів: 342

Бути успішним і впливовим депутатом  чи депутаткою Звенигородської районної ради можна, якщо мати мету роботи в раді, план позитивних справ, які варто виконати. Важливо знати повноваження місцевої ради, її можливості, процедури участі в  підготовці та прийнятті рішень.

Одними  із дієвих інструментів  впливу є депутатські звернення й запити. Депутати  мають право звернутися до керівництва ради та її органів, сільського, селищного, міського голови, керівників органів, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, розташованих або зареєстрованих на відповідній території, та до голови місцевої державної адміністрації з питань, віднесених до відання ради. Це потужний  важіль впливу депутатів, оскільки за результатами розгляду запиту чи звернення рада приймає рішення.

На пленарному засіданні  Звенигородської  районної ради, якe відбулося дві місяці тому, депутат Олег Баглай звернувся  від імені мешканців Звенигородки  з пропозицією встановити дорожні знаки та розмітку кругового перехрестя вулиць Героїв Євромайдану та Рижанівської, яке є складовою частини автомобільної дороги загальнодержавного значення "Н-16 Золотоноша-Сміла-Умань". Це  звернення депутати районної ради одноголосно підтримали. Рішення Звенигородської районної  ради   направили в Службу автомобільних доріг у Черкаській області,  ДАК «Автомобільні дороги України", ДП "Служба місцевих автомобільних доріг Черкаської області", патрульній поліції в Черкаській області та міському голові Звенигородки. 

Звернення   депутата Олега Баглая підтримали у Звенигородській міській раді. З метою забезпечення  зручної та безпечної  організації  дорожнього руху  нещодавно за кошти міського бюджету встановлено  дорожні  знаки  кругового перехрестя вулиць Героїв Євромайдану та Рижанівської. Якщо раніше воно було складним для проїзду (особливо для немісцевих водіїв), оскільки має фактичне примикання трьох автомобільних доріг у протилежних напрямках, то нині вже  відповідає вимогам державних стандартів щодо обладнання відповідними дорожніми знаками. Це мінімізує виникнення аварійних ситуацій через здійснення вимушеної зупинки  для орієнтування водія у дорожній обстановці.

«Стукайте і відчинять вам; бо кожен, хто просить, одержує, і хто шукає, знаходить, і тому, хто стукає, відчиняють»,- ця цитата зі Святого Письма  може бути моральним підґрунтям повсякденної діяльності кожного обранця,  а також у побудові дієвої співпраці депутатів районної, міської, сільської, селищної та обласної рад задля покращення якості життя жителів територіальних громад Звенигородського району.  

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь