A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Голова обласної ради зустрівся з керівниками району

Дата: 27.05.2021 00:11
Кількість переглядів: 256

Нещодавно у Звенигородській районній раді із робочим візитом побував очільник Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний. На початку зустрічі Анатолій Вікторович вручив посвідчення голови районної ради Сергію Струку, а далі відбувся діалог щодо виконання повноважень районних рад після завершення реформи, стану передачі комунального майна, вивільнення працівників ліквідованих районів.

На цей час районною радою передано територіальним громадам сіл, селищ, міст Звенигородського району майже все майно, що перебувало в комунальній власності ліквідованих районних рад. У січні-лютому 2021 року проведено виплати вивільненим 28 працівникам ліквідованих районних рад.

Очільник обласної ради позитивно оцінив і підтримав практику районної ради, якою впродовж поточного року налагоджено взаємодію з усіма територіальними громадами району та керівництвом Звенигородської районної державної адміністрації на чолі з Юрієм Піковським. Голова районної ради Сергій Струк, його заступник Ярослав Попко систематично проводять робочі зустрічі з очільниками тергромад з метою вивчення наявних проблем, відвідують освітні, медичні заклади, вивчаючи нагальні потреби. Однією з найгостріших нині є утримання закладів вторинної медицини. У зв'язку із переходом колишніх лікарень у комунальну власність громад часто в їхніх бюджетах не вистачає коштів на фінансування медичних закладів, тому важливо, щоб сусідні громади також підтримували.

На думку керівників-учасників діалогу, успіх децентралізації буде вимірюватися результатами діяльності кожної громади, тому районній раді важливо володіти оперативною інформацією щодо соціально-економічного стану в громаді, проводити аналіз діяльності кожної з них.

Зміцнення депутатського корпусу, плідна співпраця з обласною радою, райдержадміністрацією, згуртування з територіальними громадами дозволяють реалізувати спільні плани розвитку територій, тому й принципово важливо зберігати економічну, безпекову стабільність у новоствореному Звенигородському районі, забезпечувати його сталий поступ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь