A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Відбулася 5 сесія Звенигородської районної ради

Дата: 24.06.2021 13:47
Кількість переглядів: 307

 23 червня в сесійній залі проведено чергове засідання 5 сесії VІІІ скликання.Пленарному засіданню передувала конструктивна робота народних обранців у шести постійних депутатських комісіях, у яких обговорено проєкти 29 рішень, що увійшли до сформованого порядку денного. Відкривши сесію, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк запропонував ушанувати хвилиною мовчання тих, хто загинув у Другій світовій війні, чиє життя обірвалося на сході України, а також згадати депутата Галушку Олександра Степановича, який передчасно помер 19 травня. Сергій Михайлович Струк повідомив депутатам, учасникам сесії про підписання меморандуму про співпрацю між Звенигородською районною радою, Звенигородською районною державною адміністрацією та Черкаською обласною громадською організацією «Польський культурний центр імені Кароля Шимановського», яке відбулося 5 червня в ході візиту радника-консула Консульського відділу  Посольства Республіки Польща в Україні Яцека Гоцловського. Приємно було інформувати про офіційний візит Надзвичайного і Повноважного  Посла Республіки Казахстан  в Україні  Дархана Калетаєва разом з дипломатичними представниками, ініційований народним депутатом України, головою депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Республікою Казахстан  Сергієм Нагорняком, який відбувся  в переддень сесії. Від імені депутатів очільник районної ради висловив надію, що дружні стосунки між  Польщею та Україною, Звенигородським районом і Казахстаном будуть усебічно будуватися в дусі стратегічного партнерства на основі взаємної поваги та довіри.

Безпосередній роботі депутатів щодо прийняття рішень передували кілька урочистих моментів. Насамперед присутня на сесії голова Звенигородської районної територіальної виборчої комісії Світлана Борова доповіла про постанови, прийняті у зв’язку з обранням Сергія Кравченка, Ніни Скрипник та Наталії Трохименко депутатами районної ради, яким голова районної ради вручив посвідчення та нагрудні знаки. З нагоди Дня медичного працівника грамотою районної ради нагородили депутаток - медиків: Людмилу Борецьку, директора КНП «Катеринопільська багатопрофільна лікарня» та Ганну Данилюк, директора КНП «Тальнівський ЦПМСД». 23 червня в Україні відзначався  День державної служби, з нагоди якого голова районної ради висловив вдячність усім присутнім, хто присягнув вірно служити українському народові,  з честю й гідністю розбудовує державу, формує рівень довіри суспільства  до влади та її авторитет, вручив грамоти районної ради депутатці Анні Клєпач - державному реєстратору речових прав на нерухоме майно Звенигородської районної державної адміністрації, Оксані Лісовій - начальнику управління соціального захисту населення та Сергію Палію - начальнику відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи  Звенигородської РДА.

У ході пленарного засідання визнано повноваження обраних депутатів Звенигородської районної ради восьмого скликання, унесено зміни до складу постійних комісій. Зокрема, депутатка Ніна Скрипник увійшла до комісії з питань охорони здоров'я, захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального забезпечення, Наталія Трохименко до постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, забезпечення законності, боротьби із злочинністю, а депутат Сергій Кравченко - до комісії з питань комунальної власності, розвитку комунального господарства, транспорту, зв'язку.

Під час сесії прийнято чотири програми, а саме:

1.Програму надання субвенції місцевим бюджетам на підтримку закладів медичної галузі первинного і вторинного рівнів у Звенигородському районі на 2021 рік.

2. Програму підвищення  ефективності забезпечення громадського порядку та безпеки в судах, органах та установах системи правосуддя Звенигородського району  на 2021-2025 роки.

3. Програму покращення надання адміністративних послуг в Територіальному сервісному центрі №7143 Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Черкаській області в 2021 – 2022 роках.

4. Програму сприяння функціонування управління соціального захисту населення Звенигородської районної державної адміністрації Черкаської області на 2021-2025 роки.

Крім того, проаналізовано стан виконання районної цільової програми «Призовна  дільниця»  на 2020-2022  роки», унесено до неї зміни.

Усі програми отримали схвальне рішення депутатів. Обговорюючи Програму надання субвенції місцевим бюджетам на підтримку закладів медичної галузі первинного і вторинного рівнів, проєкт якої було підготовлено згідно поданих клопотань Шполянської та Звенигородської міських, Лисянської і Катеринопільської селищних територіальних громад з метою підтримки і розвитку медичних закладів первинного та вторинного рівнів, стабільного їх функціонування, впровадження нової моделі ведення господарської діяльності в медичній галузі, до присутніх звернулася депутатка Ганна Данилюк, представниця фракції політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Черкащани". Ганна Вікторівна очолює  КНП «Тальнівський ЦПМСД», тому її  стривожене здивування й занепокоєння як керівника медичного закладу викликала відсутність відповідного клопотання з Тальнівської міської територіальної громади, спрямованого на   підтримку закладів охорони здоров’я громади, інтереси жителів якої вона представляє в раді. Депутатка внесла пропозицію включити до вищевказаної програми заклади Тальнівської громади, що в майбутньому уможливить отримання ними фінансового ресурсу. Її ініціатива була підтримана депутатами.

На пленарному засіданні прийнято кілька рішень щодо безоплатної передачі нерухомого майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст колишніх районів, що увійшли до складу новоутвореного  Звенигородського, також затверджено проєкти землеустрою щодо встановлення меж адміністративно-територіального утворення трьох сіл колишніх Лисянського й Тальнівського районів, план роботи ради на ІІ півріччя 2021 року.

Своїми рішеннями народні обранці підтримали чотири звернення депутатських фракцій. Депутати-представники політичної партії «Слуга Народу» ініціювали звернення до Верховної Ради України про ухвалення пакету законопроектів щодо малої приватизації та щодо ухвалення законопроекту  №5599 "Про запобігання загрози національної безпеки, пов'язаним з надмірним впливом  олігархів". Депутатська фракція політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Черкащани" підготувала звернення до Кабінету Міністрів України, ПАТ «Укрпошта», Черкаської обласної державної адміністрації  щодо упорядкування і стабілізації роботи національного оператора поштового  зв’язку України. Також отримало підтримку звернення Української  асоціації районних та  обласних рад до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України стосовно проблем діяльності районних та обласних рад, їх вирішення, а також перспектив децентралізації.

Підсумовуючи пленарне засідання ради, голова Сергій Струк подякував депутатам за плідну роботу,  актуалізував інформацію про зобов’язання вчасно звітуватися перед виборцями.

У роботі сесії взяли участь Юрій Піковський-голова Звенигородської райдержадміністрації, Ігор Голота - заступник начальника  Звенигородського відділу поліції Головного управління Національної Поліції в Черкаській області; керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники  засобів масової інформації. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь