A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У Звенигородській районній раді відбувся круглий стіл за участю керівників усіх районних рад Черкащини

Дата: 01.07.2021 01:32
Кількість переглядів: 328

З ініціативи голови Звенигородської районної ради Сергія Струка 29 червня 2021 року у Звенигородку завітали голови Золотоніської, Уманської та Черкаської районних рад Борис Євмина, Віталій Олійник, Олександр Василенко, а також депутатка Черкаської районної ради Людмила Дорошко.

 У форматі діалогу за круглим столом керівники районних рад Черкащини обговорювали стан виконання повноважень місцевого самоврядування в чотирьох новоутворених районах області, ділилися досвідом і станом передачі територіальним громадам сіл, селищ, міст майна, що перебувало в комунальній власності ліквідованих районних рад.

Голова районної ради Сергій Струк розповів про склад і особливості розвитку сучасного Звенигородського району, до якого входять 17 територіальних громад, які утворилися в результаті об’єднання 158 місцевих рад, із них 4 міських, 5 селищних та 149 сільських рад.

Район має площу 5269 кв.км, у ньому нині проживає 200661 особа, із них 17421 - це діти шкільного віку, 5012 дітей дошкільного віку та 2230- студенти. Сергій Михайлович ознайомив із результатами роботи ради, основною тематикою рішень, прийнятих депутатами на 5-ти проведених пленарних засіданнях сесії, озвучив ряд проблем, викликів і загроз, з якими довелося зіткнутися.

Відстоюючи інтереси органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня та пов’язаний з ними нормотворчий процес, голови чотирьох районних рад висловили підтримку пріоритетного питання Української асоціації районних та обласних рад на чолі з президентом Сергієм Черновим - внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади, де будуть передбачені виконавчі органи для районних та обласних рад.

«Сьогодні районні ради, які ми маємо за честь очолювати, є незамінною частиною системи публічної влади в Україні, без нормального функціонування якої якість послуг уже вкрай знизалась, про що свідчить понад сто п’ятдесят закритих об’єктів соціальної інфраструктури, судові й кримінальні справи, які супроводжують у деяких випадках процеси передачі майна. Районні ради – це більше 6000 законно обраних депутатів, із них 180 в Черкаській області, які прийшли реалізовувати волю громадян, утверджувати засади демократичного суспільства. У процесі децентралізації є важливим не лише створення спроможних громад, але й ефективне функціонування всієї системи органів місцевого самоврядування»,- такою була думка учасників діалогу, що стала ключовою у спільній підготовці до всеукраїнських зборів Української асоціації районних та обласних рад на тему «Проблемні питання фінансового забезпечення районних рад», запланованих на 2 липня цього року.

У рамках візиту в Шевченків край голови районних рад побували в селах Моринці та Шевченкове, відвідали екскурсії в Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка», які на високому професійному рівні провела в.о. генерального директора, заслужений працівник культури України Людмила Шевченко. Гостей вразили численні музейні матеріали, що розповідають про життя й творчість Кобзаря, які кожен по-своєму відчув, по-новому зрозумів. Голови районних рад висловили свою особисту підтримку в популяризації заповідника як духовно багатого місця для шанувальників українства, закликали бути єдиними в щирій любові до України, про що й написав Тарас Шевченко: „Нехай житом-пшеницею, як золотом покрита, нерозмежованою залишиться навіки од моря і до моря слов’янськая земля”.

Посилання на сайт Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка», :

http://www.batjkivshhyna-tarasa.com.ua/colective/index.html

Посилання на сторінку у Фейсбук:

https://www.facebook.com/batjkivshhynatarasa/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь