A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Голова районної ради взяв участь у презентації унікального артоб’єкту в серці України

Дата: 23.07.2021 15:00
Кількість переглядів: 319

23 липня 2021 року на території заміської резиденції Богдана Хмельницького в селі Суботів відбувся туристичний форум Черкащини, до участі в якому долучився голова Звенигородської районної ради Сергій Струк.

На форумі презентовано модернізований туристичний мобільний додаток „Подорожуй Черкащиною“, туристичну навігацію Черкаської області, проведено панельну дискусію на тему «Перспективи внутрішнього туризму та державні проекти й ініціативи розвитку туризму».

Творчою родзинкою заходу стала презентація будівництва комплексу «Географічний центр-серце України», що триває неподалік села Мар’янівка, яке входить до складу Шполянської міської територіальної громади Звенигородського району.

Саме на північній околиці цього села розташований географічний центр території України, який було визначено в червні 2002 року науково-практичною експедицією «Географічні центри України» за маршрутом «Київ-Добровеличківка-Кропивницький-Олександрія-Шпола-Ватутіне-Київ».

У липні 2004 року за результатами діяльності робочої групи науковців Київського науково-дослідного інституту геодезії та картографії було встановлено, що географічний центр України як центр ваги її території міститься на околиці Мар'янівки і має координати: 49? 01′ північної широти; 31? 29′ східної довготи. Ці дані підтверджено Державним комітетом природних ресурсів України, Національною академією наук України та Державною службою геодезії, картографії та кадастру.

За словами голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка, унікальний артоб’єкт відкриють на Черкащині в переддень 30-ої річниці незалежності. Він символічно поєднає всі області держави, які представлені у формі пари крил, прикрашених автентичним місцевим орнаментом кожного регіону. У центрі майданчика – серце під склом як символ духу України та її розвитку. Білі сталеві крила є втіленням поєднання чистоти й сили нашої Батьківщини. З прадавніх часів саме крила уособлюють перемогу, подолання перешкод і вихід на вищий рівень буття. Крилатими зазвичай зображують янголів, які є посередниками між Богом і світом.

Поруч із артоб’єктом також буде розміщений найбільший Державний Прапор на Черкащині. Висота флагштока – 52 метри, розмір стягу – 9 на 13 метрів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь