A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У ТОП-50 найкращих учителів України увійшов педагог зі Звенигородського району

Дата: 18.08.2021 08:50
Кількість переглядів: 202

Знайомтесь – учитель всесвітньої історії, громадянської освіти, захисту України, історії України, правознавства Василь Отземко. Працює в Квітчанському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Селищенської сільської ради Звенигородського району Черкаської області.

Василь Миколайович Отземко став єдиним педагогом зі Звенигородського району, який увішов у ТОП-50 найкращих учителів України щорічної національної премії для вчителів-агентів освітянських змін «GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE». Ця премія покликана відзначити досягнення педагога не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства та підкреслити важливість учителів в Україні. Національну премію засновано в 2017 році громадською спілкою «Освіторія». Вона шукає вчителів, котрі навчають учнів, які зробили помітний крок уперед у своїх досягненнях, застосовують інноваційні освітні практики, мають значні успіхи в професійній сфері, виховують громадян світу на загальнолюдських принципах, виходять за межі класу, популяризують професію та розуміють важливість власного внеску в майбутнє України.

Василь Миколайович – творчий учитель, який постійно вдосконалюється. Він є взірцем української козацької вдачі, честі, мужності, справедливості, патріотизму. Про бойові дії знає не зі сторінок газет чи книг, упродовж року захищав Україну в зоні АТО. За це має заслужені нагороди. Повернувшись у мирне життя, знову працює вчителем, навчає учнів любити свою країну, знати її історію та вміти знайти справжні орієнтири життя.

У 2016 році Василь Отземко виборов І місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Захист Вітчизни», отримав приз глядацьких симпатій серед 12 фіналістів усіх номінацій та представляв Черкащину на Всеукраїнському рівні у номінації «Захист Вітчизни».

Учні пана Василя, як повідомляють організатори премії, створюють перші в селі танцювальні клуби, перемагають в обласних олімпіадах і, попри різні стереотипи про сільську освіту, вступають в університети. На уроках півфіналіст як ветеран АТО виховує у дітей патріотизм, проводить археологічні розкопки трипільської культури та є режисером зйомки мініфільмів. Освітня мрія педагога — створити Центр національно-патріотичного виховання, щоб поєднувати історичну, спортивну, мовну та допризовну підготовку молоді.

«Суть моєї педагогічної ідеї-формування особистості учня шляхом взаємодії всіх можливих соціальних інституцій, зокрема на власному прикладі».

Цьогоріч на здобуття премії номінувалось аж 3 273 учасники в 1870 номінаціях. Церемонія нагородження та оголошення переможця запланована на 2 жовтня.

Уболіваймо за перемогу Василя Отземка у фіналі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь