A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Вшанували пам'ять борців за незалежність України

Дата: 25.08.2021 00:09
Кількість переглядів: 271

У святкові дні з нагоди 30-річчя незалежності України згадуються тисячоліття державності на її теренах, понад 100 років від проголошення самостійної української держави в 1918 році та 30 років відновлення незалежності в 1991 році. Ці події потрібно знати, щоб уміти собі та іншим пояснити пройдений шлях, зрозуміти, які перемоги цінуємо, щоб на їх підставі здобути нові - ще більш значущі. У ці дні пам'ятаються цінності свободи, відповідальності за своє життя, вшановуються видатні особистості, які боролися за волю, гідність чи твердим словом, чи гідною справою, чи зі зброєю в руках.

24 серпня у Звенигородській міській територіальній громаді відбулися урочисті церемонії покладання квітів до підніжжя пам’ятників борцям за незалежність України у ХІХ- ХХ століттях. У заходах узяв участь заступник голови Звенигородської районної ради Ярослав Попко. Разом із міським головою Олександром Саєнком, першим заступником міського голови Валерієм Мареничем, секретарем міської ради Володимиром Низенком, представниками ветеранських об'єднань, громадських організацій вшанували геніального земляка Тараса Шевченка біля пам'ятників поетові у Звенигородці та Моринцях, поклали квіти біля пам'ятника Герою України В'ячеславові Чорноволу на території хати-музею в селі Вільховець, а також біля обеліску-пам'ятника воїнам-козачанам в селі Козацьке.

Безсмертна могутня сила, безмежна мужність, гострота й пристрасність духу, самовіддана любов до своєї Батьківщини, до вільного народу будуть невмирущими доти, доки житиме пам'ять про борців за незалежність України.

Пам'ятаймо!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь