A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Вшанували загиблих у боях за Іловайськ

Дата: 28.08.2021 12:06
Кількість переглядів: 334

29 серпня в День пам’яті захисників України вшановуємо військових, які полягли в боях за місто Іловайськ. Двобої й кровопролиття точилися з 10 серпня до 2 вересня 2014 року між українськими військовими й українськими добровольчими батальйонами, з одного боку, та проросійськими бойовиками за підтримки російської армії - з іншого. Те, що називали «зеленим коридором», усупереч домовленостям із окупантами, перетворилося на дорогу смерті, на якій 366 осіб загинуло, 429 поранено, 42 зникли безвісти, 128 утримувалися в заручниках.

Із дня виходу українських військ з Іловайська пройшло 7 років, та незагойною для українців є глибока рана, нетлінною є пам’ять про мужніх героїв, які опинилися в котлі підступної смерті.

28 серпня біля пам’ятного знаку в місті Звенигородці зібралися жителі громади, працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ, організацій, щоб разом згадати кожного захисника України, який віддав життя за незалежність Батьківщини. Саме тоді на полях Донеччини й Луганщини цвіли соняшники, а наші воїни гинули, тому сонях став символом скорботи за полеглими на Донбасі. Людська пам’ять така ж жива, як чорне зернятко, що проростає навесні й стає квіткою, що тягнеться до сонця, стаючи символом відродження української землі.

Присутня на мітингу скорботи керуюча справами виконавчого апарату Звенигородської районної ради Ольга Вельган спільно із керівниками Звенигородської міської ради, районної державної адміністрації, містянами вшанувала загиблих хвилиною мовчання, поклала квіти. Сумна мелодія супроводжувала слова ведучих, які називали імена всіх загиблих воїнів АТО/ООС- уродженців Звенигородського району.

Наші земляки гідні того, щоб їх пам'ятали в рідному краї, берегли вдячні спогади у світлих душах, носили в серцях багатьох поколінь.

Слава Героям! Герої не вмирають!

Нам іще рано помирать.

Команда «Уперед!» лунає.

І кожен українець хай

Про Іловайськ не забуває.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь