A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Вшанували невмирущу історію української звитяги

Дата: 22.09.2021 11:43
Кількість переглядів: 214

22 вересня з нагоди Дня партизанської слави, який відзначається в незалежній державі з 2001 року, керуюча справами виконавчого апарату Звенигородської районної ради Ольга Вельган разом із керівниками району, Звенигородської міської ради, ветеранським активом узяла участь у всеукраїнському вшануванні подвигу партизанів і підпільників у період війни 1941-1945 років.

Поклавши квіти біля пам'ятного знаку в урочищі Лаптєва Левада, де поховані майже 50 мешканців Звенигородки, євреїв та військовополонених, розстріляних загарбниками у 1941-1943 роках, із вдячністю за мир подумки згадали багатьох народних месників, героїв зі сталевим духом, чистою совістю, які не шкодували життя задля перемоги над ненависним ворогом.

Зі сторінок української історії відомо, що перші загони партизанів з’явилися восени 1941 року під Черніговом та Сумами. Партизанський рух в Україні набув масовості наприкінці 1942 року. Такий активний спротив окупаційному режиму з боку мирного населення став нещадною відповіддю на масові знищення, нестерпний терор, геноцид єврейського населення, примусове вивезення молоді в німецьке рабство. Дії партизанських загонів та підпільних організацій у роки війни нанесли непоправні збитки живій силі, інфраструктурі та техніці ворога, здійснили неоціненний внесок у наближення перемоги над загарбницькими військами.

У цей день згадаймо тих, хто все життя тамував біль від ран, від утрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі небезпечних партизанських стежок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь