A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Відбулася 6 сесія Звенигородської районної ради

Дата: 30.09.2021 16:30
Кількість переглядів: 317

30 вересня в сесійній залі проведено чергове засідання сесії VІІІ скликання. Пленарному засіданню передувала плідна робота народних обранців у шести постійних депутатських комісіях, у яких обговорено проєкти 25 рішень, що ввійшли до сформованого порядку денного.

Відкривши сесію, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк запропонував згадати українців, які загинули в зоні проведення АТО/ООС. Депутати вшанували світлу пам’ять про полеглих хвилиною мовчання.

На пленарному засіданні прийнято кілька рішень щодо безоплатної передачі нерухомого майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст колишніх районів, що ввійшли до складу новоутвореного Звенигородського району. Також затверджено проєкти землеустрою щодо встановлення меж адміністративно-територіального утворення сіл Суха Калигірка, Любисток, Єлизаветка, Ярошівка, Надвисся, селища Червоний Брід Мокрокалигірської територіальної громади, села Тальянки Тальнівської міської громади.

Розглянувши передавальні акти майна, активів та зобов’язань, подані комісіями з реорганізації Тальнівської, Катеринопільської, Шполянської районних рад, депутати затвердили їх своїми рішеннями. У ході сесії погоджено надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування суглинків Звенигородського-1 родовища.

З метою дотримання бюджетного законодавства за клопотанням Звенигородської районної державної адміністрації на сесії взято до відома Прогноз районного бюджету на 2022-2024 роки.

Під час сесії внесено зміни до складу президії районної ради, до рішень Звенигородської районної ради від 15.12.2020 №1-7 «Про затвердження Положення про постійні комісії», від 15.03.2019 №27-8 «Про програму розвитку територіальної оборони Звенигородського району для військової частини А7325 на 2019-2023 роки» та рішення Шполянської районної ради від 25.09.2020 №49-11/VІІ «Про надання згоди на передачу з комунальної власності районної ради у комунальну власність об’єднаних територіальних громад закладів освіти та зміну їх підпорядкування».

Ураховуючи положення Резолюції XXI Всеукраїнської наради-семінару з актуальних питань децентралізації щодо змін до Конституції України в частині децентралізації, повноважень районних та обласних рад, Держбюджету на 2022 рік та фінансового забезпечення районної ради й подальшого алгоритму впровадження децентралізації, депутати затвердили структуру й чисельність виконавчого апарату районної ради, а також підтримали звернення до народних депутатів України Сергія Нагорняка, Андрія Стріхарського щодо збереження районних рад в системі органів місцевого самоврядування.

У зв’язку із завершенням реформи децентралізації, дотриманням норм чинного законодавства у сфері передачі в комунальну власність територіальних громад усіх об'єктів спільної власності громад району, які знаходяться на території цих територіальних громад, народні обранці ініціювали безоплатну передачу комплексу будівель та споруд, розташованих за адресою: м.Звенигородка, проспект Шевченка,68, із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Звенигородського району в комунальну власність Звенигородської міської ради.

Своїми рішеннями народні обранці підтримали звернення фракцій. Депутати-представники політичної партії «Слуга народу» ініціювали звернення до Верховної Ради України щодо наповнення місцевих бюджетів додатковими ресурсами за рахунок прозорого адміністрування акцизу, справедливого розподілу ПДФО в громади, де підприємства фактично ведуть свою діяльність, а не лише зареєстровані; залучення до бюджетів громад коштів від приватизації, зокрема частини від продажу об’єктів державної власності, розташованих на території громад; передачі місцевим радам повноважень з адміністрування податку на нерухомість.

Депутатська фракція політичної партії «Європейська солідарність» підготувала два звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році та щодо недопущення підвищення тарифів для населення.

У роботі сесії взяв участь Дмитро Задеряка – перший заступник голови Звенигородської райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Наприкінці пленарного засідання голова районної ради Сергій Струк привітав депутатів-освітян із професійним святом-Днем працівників освіти, яке відзначається щороку в першу неділю жовтня. З нагоди цього свята та 60-річчя з дня народження нагородили грамотою Звенигородської районної ради депутата, директора Шполянського ліцею №3 Шполянської міської ради Анатолія Осадчого за багаторічну, сумлінну, результативну працю, успішне й ініціативне виконання посадових обов'язків, вагомий особистий внесок у розвиток освітнього процесу в закладі загальної середньої освіти, активну життєву позицію.

РЕЗОЛЮЦІЯ XXI Всеукраїнської наради-семінару для представників органів місцевого самоврядування з актуальних питань децентралізації 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь