A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Тальянківський агротехнічний фаховий коледж відзначає 100-річчя з дня заснування

Дата: 23.10.2021 00:22
Кількість переглядів: 363

Легкокрилими птахами пролетіли роки над Тальянками, принісши 100 років місцевому агротехнічному фаховому коледжу. Ця поважна дата згуртувала 22 жовтня в стінах закладу вищої освіти гостей зі Звенигородського району, Черкащини та багатьох куточків України.

Сьогодні сотні студентів…А в далекому 1921 році їх було лише кілька десятків. Закарбувалися в пам’яті перший випуск, лихоліття голодомору й війни, непростий період відбудови, часта економічна нестабільність. Колись крихітний острівець знань у Тальянках, попри всі доленосні випробування, перетворився в окрасу села, у постійно вируючий океан мудрості, ерудиції, професійних навичок. Змінювалися назви коледжу, керівники, трудові колективи, які з року в рік перетворювали його на динамічний заклад із високим рівнем викладання, міцною матеріально-технічною базою.

«Історія наша довга й заворожуюча, а сьогодення світле із перспективним поглядом у щасливе майбутнє», - таким є життєствердне гасло відокремленого структурного підрозділу "Тальянківський агротехнічний фаховий коледж Уманського національного університету садівництва", який у ці багатобарвні жовтневі дні святкує столітній ювілей.

В одному із найавторитетніших на Черкащині закладів освіти, що розташований у селі Тальянки Тальнівської міської територіальної громади Звенигородського району, спеціалізації «молодший спеціаліст», «фаховий молодший бакалавр», «кваліфікований робітник» за 11-ма акредитованими освітніми програмами «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Монтаж, обслуговування та ремонт електротехнічних установок в агропромисловому комплексі», «Будівництво та архітектура», «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання», «Технік з експлуатації устаткування газових об'єктів», «Агротехнік», «Виробництво і переробка продукції рослинництва (тваринництва)», «Агроінженерія», «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва», «Технік-механік» опановують 393 здобувачі освіти за денною, 282 за заочною та 77 за вечірньою формами навчання. Студенти коледжу-це колектив згуртованої молоді, об’єднаної спільною метою – стати фахівцями, які примножуватимуть здобутки економіки України.

Золотою скарбницею коледжу є викладацький колектив, який складається із 65 осіб, серед яких є три кандидати сільськогосподарських наук, 10 викладачів-методистів, 5 відмінників аграрної освіти і науки. Трудовий колектив– це когорта висококласних працівників із власним баченням сучасної моделі освіти, із великим бажанням і можливостями навчати й виховувати сучасну молодь.

Пройшовши шлях становлення довжиною 100 років від агрошколи в колишньому монастирському приміщенні, сільськогосподарської школи, сільськогосподарського технікуму, зоотохнікуму, державного аграрного технікуму до структурного підрозділу Уманського національного університету садівництва, заклад нині має цікаву історію, уквітчану доброю славою, значними успіхами, досягненнями випускників, які своєю трудовою діяльністю високо підносять честь рідної альма-матер. За час існування з 1921 року змінювалася її назва, мінялися керівники, але залишився міцним дух, прагнення досягти нових висот, покращення матеріальної бази та методичного вдосконалення.

У день народження коледжу відбулися урочистості, до участі в яких на запрошення колективу долучився голова Звенигородської районної ради Сергій Струк спільно із керівниками обласної та районної державних адміністрацій, помічницею народного депутата України Сергія Нагорняка, лідерами територіальних громад, старостинських округів, директорами агротехнічних фахових коледжів області.

 Привітавши від імені виконавчого апарату та депутатів ради велику й дружну родину викладачів, працівників, ветеранів освітянської ниви, студентів, Сергій Михайлович побажав колективові, який нині очолює директорка Леся Антошко, стратегічно мудрих рішень та безмежної відданості коледжу, знаного кваліфікованими працівниками, талановитими й допитливими студентами, високопрофесійними викладачами. З нагоди ювілею очільник районної ради подарував закладу портрет Тараса Шевченка, процитувавши невмирущі Кобзареві рядки: «Свою Україну любіть. Любіть її… во врем'я люте, В остатню, тяжкую мінуту За неї Господа моліть».

Переглядаючи на екрані створені з любов’ю до людей праці відеосюжети, фотоколажі про столітню історію колись технікуму, а нині відокремленого структурного підрозділу "Тальянківський агротехнічний фаховий коледж Уманського національного університету садівництва", глядачі не приховували щирих емоцій: радості за успіхи й наукові досягнення, смутку у хвилини спогадів про працівників, душі яких уже полинули в засвіти, захвату від пісенних і хореографічних композицій, вдячності за вагомі результати роботи тим, кого нагородили грамотами й подяками Черкаської обласної ради, управління освіти й науки Черкаської обласної державної адміністрації, Уманського національного університету садівництва, Звенигородської районної державної адміністрації та Черкаської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу.

З такого ж розмаїття подій склалася нетлінна історія коледжу. Мабуть, таким і повинно бути життя сучасного закладу освіти у 21 столітті: оснащеним новітніми навчальними технологіями, креативними педагогічними ідеями, наповненим добрими студентськими справами, цікавими подіями, хвилюючими зустрічами, мудрими вчинками.

Нехай ще довшим, аніж одне століття, буде земний шлях, щоб сотні життєдайних весен, щедрих жовтнів дарували тепло й любов, віру й добро, щоб оминали спалахи зневіри, а коледж, який завжди гостинно й привітно зустрічає і господарів, і гостей, жив і розквітав з Божою благодаттю в мирній незалежній Україні.

Від імені виконавчого апарату, депутатів Звенигородської районної ради вітаємо працівників закладу, викладачів та студентів з ювілейною датою! 100 років- це поважний вік, бо є що згадати, над чим задуматися, та найголовніше – є ким пишатися. Чи багато українських закладів можуть похвалитися такою тривалою історією?!

Бажаємо колективу коледжу, щоб підґрунтям щасливого життя та плідної професійної діяльності були міцне здоров`я, добрі серця, сповнені любові, натхненні думки й щирі почуття. Прийміть щиру вдячність за професійне служіння обраній справі, невтомний творчий пошук. Зичимо випускникам минулих років успішно розбудовувати незалежну Україну, а сьогоднішнім викладачам, студентам і їх батькам, усім працівникам примножувати здобутки коледжу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь