A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Працівники районної ради долучилися до масштабної екоініціативи

Дата: 30.10.2021 22:38
Кількість переглядів: 337

Усе більших обертів набирає в Україні акція «Створюємо ліси разом», що стартувала 1 жовтня цього року в рамках програми Президента України «Зелена країна», підтриманої Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державним агентством лісових ресурсів України, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладами освіти, громадськістю.

Сьогодні в ході загальнонаціональної толоки з висаджування лісів колектив Звенигородської районної ради на чолі з головою Сергієм Струком спільно з працівниками ДП «Звенигородське лісове господарство», депутатами районної ради та представниками Шполянської міської ради висаджували одно- й дворічні сіянці дуба звичайного-типового для України біологічно стійкого дерева.

Директор ДП «Звенигородське лісове господарство» Іван Бас привітав учасників спільної справи, подякував за активність у лісокультурній кампанії, повідомив, що всі присутні висаджуватимуть дерева безкоштовно, а їхні заробітні плати за цей день надійдуть на рахунок благодійного фонду «Таблеточки», внески якого перетворюються на різну допомогу, необхідну онкохворим дітям в Україні під час та після лікування. Перед початком згуртованого заходу лісничий Шполянського лісництва Олександр Хорват провів інструктаж, а також майстер-клас, ознайомивши з призначенням меча Колесова (лопати лісосадильної), який полегшує процес впровадження робочого органу сіянця в землю, знижує трудомісткість, формування посадкової щілини і привалювання кореневої системи пластом ґрунту.

Вирощені дбайливими руками лісівників в розсаднику Шполянського лісництва сіянці дубів рівненькими рядками почали з’являтися на підготовленій площі неподалік села Кримки Шполянської територіальної громади. Добра справа об’єднала в цей день представників різних професій, жителів Шполи, Звенигородки, Лисянки, сіл Лебедин, Кримки. Було ой як! непросто садити молоді дерева, які колись стануть могутніми дубами, проте святковий настрій, лагідне сонце, дружня підтримка, чисте повітря, бездонне блакитне небо, усміхнені обличчя, гудіння бджіл, що насолоджувалися теплом золотого жовтня, неповторні подихи чарівної осені додавали фізичних сил, емоційного натхнення.

Уже через кілька годин активної і завзятої роботи з'явився результат: гуртом заліснили виділену ділянку, висадивши більше 1 тисячі штук сіянців дуба. Така тісна співпраця представників органів місцевого самоврядування з лісівниками, добровільна участь небайдужих у лісівничих заходах наближає до головної мети еко-ініціативи – 1 мільярда нових дерев, які заплановано висадити за три роки в рамках програми «Зелена країна», а також виховує повагу до лісу та праці лісівника, формує правильний природоохоронний менталітет.

Справді, добрі справи згуртовують колективи, зміцнюють команди однодумців, залишаючи неповторні спогади й віру, за словами Ліни Костенко, в те, «….Щоб ці ліси не вимерли, як тур. Щоб тільки неба очі голубі цю землю завжди бачили в цвітінні». Нехай міцно вкорінюються, стрімко тягнуться до неба сіянці, які незабаром радуватимуть своєю красою, дивуватимуть величчю, примножуватимуть лісистість рідної України, сприятимуть збереженню належного екологічного стану.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь