A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

22 роки, 30 країн, тисячі учасників

Дата: 08.11.2021 20:51
Кількість переглядів: 395

9 листопада, у День української писемності та мови, у закладах загальної середньої освіти територіальних громад Звенигородського району стартує І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Петро Яцик – це людина, яка продемонструвала всім нам невичерпні можливості людських прагнень. «Убогий духом не може бути багатим, незважаючи на те, скільки грошей він має», – любив повторювати меценат. Він уперше виступив із пропозицією проведення в Україні мовного конкурсу серед молоді. Його відразу підтримав уродженець Шполянщини Михайло Слабошпицький, який багато років був директором Ліги українських меценатів, головою Координаційної ради Міжнародного конкурсу ім. П.Яцика.

Радіємо, що цей патріотично багатий мовний конкурс, як і в 30-ти країнах світу, де живуть українці, може охопити майже 17500 учнів у 145 школах Звенигородського району, дає позитивний і потрібний стимул на відродження й збереження української мови.

Наша рідна мова прийшла до нас із далеких віків, вона жила й розвивалася з народом, передавалася в душевних піснях, легендах та історичних переказах, у літературних і мистецьких творах, зберігаючи багату давню культуру, історію і звичаї. Мова – це найцінніший скарб українців! Шануймо, знаймо й бережімо її!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь