A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Сьогодні – День незалежності Польщі

Дата: 11.11.2021 15:41
Кількість переглядів: 483

11 листопада в Польщі святкують головне державне свято, яке щорічно відзначається на честь проголошення незалежності держави від панування Росії, Німецької та Австро-Угорської імперії в 1918 році.

Серед усіх міжнародних партнерів Черкащини Польща займає особливе місце. Сліди польської історії вивчаються сьогодні в Полонійному центрі, Україно-польському науковому історичному центрі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького під керівництвом ректора Олександра Черевка. Центри є культурно-освітніми осередками, які досліджують польську мову й культуру та підтримують партнерські стосунки з науковими, культурними та дипломатичними установами.

Розкривають дивовижний світ краси й величі Польщі в маленькій часточці України, її самоцвіти, у яких пульсує нетлінна пам’ять, представники Черкаської обласної громадської організації «Польський культурний центр імені Кароля Шимановського», яку очолює Геннадій Лінєвич. Упродовж 2021 року за участю голови Звенигородської районної ради Сергія Струка підписано меморандум про співпрацю з цією громадською інституцією, відкрито у Звенигородці перший на Черкащині культурно-освітній польський центр.

Працівники виконавчого апарату, депутати райради долучилися до організації візиту радника-консула Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні Яцека Гоцловського в Шевченків край, до старту міжнародного літературного проєкту «Польська полиця» у Звенигородській публічній бібліотеці імені Ю.С.Кримського.

У співпраці із суспільно-інформаційним тижневиком «Шевченків край» на сторінці «Суспільство» запроваджено рубрику «Україна–Польща: образ майбутнього крізь призму спільної історичної пам’яті», де надруковано краєзнавчі матеріали про історичний українсько-польський спадок, узагальнені працівниками районної ради.

Зв'язки між Україною і Польщею та Черкащиною підкріплені не лише тісною співпрацею, а й по-справжньому теплими відносинами. Щиро вітаємо дружний до України народ, українців із польським корінням зі святом незалежності Республіки Польща! Бажаємо миру та злагоди, продовження міжнародного співробітництва!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь