A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У селі Кобиляки Водяницької громади встановили купол церкви

Дата: 17.11.2021 02:00
Кількість переглядів: 789

16 листопада 2021 року жителі та гості села Кобиляки запам’ятають як особливий день, що вже увійшов у сучасну історію цього населеного пункту. Завдяки ініціативі мешканців, земляків, підтримці команди однодумців, яка згуртувала лідерів думок і справ - директора ТОВ "НВФ "Урожай" ПрАТ МХП, депутата Черкаської обласної ради, члена ради ВО "ЧЕРКАЩАНИ" Олександра Воскобойніка, місцевих меценатів- аграріїв Василя Мартинюка та Олега Олефіренка (ТОВ «ОЛДІС»), Олексія Педченка (СТОВ «Злагода»), Віктора Черевка (СФГ «Володимир»), депутата Звенигородської районної ради Віктора Марченка (ВП "Звенигородське ТОВ "НВФ Урожай"), ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка, директора ДП «Звенигородське лісове господарство» Івана Баса, голову Водяницької територіальної громади Руслана Каюка, у селі триває будівництво духовного осередку.

Завершуючи черговий етап спорудження храму, що надихає до майбутніх добрих справ, жителі Кобиляк спільно з благодійниками та будівельниками зібралися, щоб разом із місцевим настоятелем парафії провести духовне служіння, освячення та встановлення купола й накупольного хреста церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

До урочистої події на запрошення Водяницької громади долучився заступник голови Звенигородської районної ради Ярослав Попко, разом із жителями села відчувши цінність щирої турботи меценатів про людей, які мріють про спільні молитви в храмі, міцну церковну громаду, світлі думки про вічне й головне в нашому житті. Цю потребу в їхні серця поклав Бог, справді, вона робить українців сильнішими та надихає до нових духовних звершень.

Вдивляючись у блакитне бездонне небо, до вершин якого урочисто піднімалися величні купол і хрест, хрест, кожен із присутніх щиро радів, адже незабаром у храмі звершуватимуться таїнства: євхаристії, хрещення, миропомазання, єлеєосвячення, вінчання, сповіді та обряд відспівування.

До завершення будівництва ще чимало роботи, та віряни Кобиляк сподіваються, що в наступному році приходитимуть на недільну службу в нове приміщення святині, якої в селі не було майже століття.

Нехай милосердний Господь благословляє всіх покровителів, які збирають не тільки земні скарби, а й небесні коштовності у своїх серцях. Споруджуючи храм-особливе місце, яке святі отці називають частиною неба на землі, віримо, що собори ми будуємо в душах своїх, а хто сіє щедро, той щедро й жатиме.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь