A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

3 грудня світ відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 02.12.2021 23:54
Кількість переглядів: 284

На жаль, багато травм, інфекцій, неврологічних розладів чи інших захворювань сьогодні є невиліковними та обмежують осіб у фізичних можливостях, тому вони не можуть виконувати звичні для кожної здорової людини функції. Від цього страждають близько 15% людей на планеті. Особи з інвалідністю часто стикаються з фізичними, інформаційними бар'єрами, створеними самим суспільством.

Уважно озирнімося: ці люди живуть поряд із нами, вони – звичайні з неповторним характером, сильні духом, зі своїми буденними клопотами та кольоровими мріями. Люди з інвалідністю не кращі й не гірші від інших, бо всі різні — усі рівні. Вони є активними учасниками родинного, громадського та політичного життя, тож усувати бар’єри та задовольняти їхні потреби є пріоритетом інтересу всього суспільства.

Проведення в Україні Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямоване на підведення підсумків, пошук відповідей на питання: «А що я зробив чи зробила, щоб діти та дорослі люди з інвалідністю відчували себе рівними серед рівних? Чи вистачило мені сердечного милосердя, мудрої толерантності, щирого бажання посміхнутися чи міцно стиснути й зігріти теплом руку, що потребує допомоги?»

Це ж нескладно - перейти разом із людиною з інвалідністю вулицю, поспілкуватися з нею в бібліотеці чи допомогти піднятися сходами. Такі дрібниці дуже багато важать і для того, хто приймає допомогу, і для того, хто ділиться теплом своєї душі. Це береже нашу спільну віру в людяність та добро.

Бажаємо всім людям з інвалідністю міцності духу й тіла, невичерпного оптимізму, щасливих життєвих подій, втілених планів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь